L’Ajuntament de València insta el Ministeri de l’Interior a tancar el Centre d’Internament d’Estrangers de Sapadors

València Noticies | Redacció.- L’alcalde, Joan Ribó, ha manifestat “l’acció decidida” del govern municipal “perquè a València no hi haja ni en el present ni en el futur, ni detencions de caràcter racial, ni CIE on hi haja persones retingudes que no han comés cap delicte”.

En este sentit, l’alcalde ha avançat que “redoblem a partir d’este mateix moment les peticions d’inspecció al CIE de Sapadors per part dels tècnics de l’Ajuntament”, així com totes les sol·licituds d’informació “que ja hem tramitat durant este temps”. “Més encara”, ha assegurat l’alcalde, “hem encarregat un estudi jurídic per tal d’assegurar-nos la plena legalitat quan sol·licitem inspeccions, informació i el propi tancament del CIE. Anem a defensar amb dents i ungles les nostres competències municipals”.

Joan Ribó, alcalde de Valencia.
image-405453

Ribó ha explicat que fa mesos el govern municipal ja va posar a treballar un equip de tècnics per tal de constatar la situació del centre en matèria de salubritat, disciplina urbanística, llicència d’activitats i fins i tot llicència d’obres; part dels tècnics intentaren inspeccionar presencialment el CIE de Sapadors, trobant-se amb la negativa del ministeri de l’Interior per poder accedir-hi. Uns fets que provocaren la visita “institucional” del propi alcalde, Joan Ribó, acompanyat pels regidors de Cooperació al Desenvolupament i Migració (Roberto Jaramillo), Sanitat (Maite Girau), i Isabel Lozano (Igualtat).

Joan Ribó ha expressat el seu “suport de manera explícita” a totes aquelles iniciatives institucionals encaminades a tancar els CIE repartits arreu de l’Estat. D’esta manera, segons ha dit l’alcalde, “ens posem al costat de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en un intent global, juntament amb altres ciutats de l’Estat, per contribuir al tancament dels CIE”. Tal i com ha expressat Ribó, si els 20’8 milions d’euros anuals que li costen al govern central els CIE i les deportacions es destinaren a la lluita contra la pobresa, dins i fora del nostre país, “estaríem construint un món una mica millor”.

Per la seua banda, el regidor de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Berto Jaramillo, ha recordat la voluntat expressa de tot l’equip de govern, manifestada en el Ple de l’Ajuntament de novembre, quan la majoria del consistori va votar a favor d’una moció en què s’insta el govern central a iniciar “un procés que conduïsca al tancament dels centres d’internament d’estrangers, i que, en concret, en el termini més breu possible i en un màxim de sis mesos acorde el tancament del Centre d’Internament d’Estrangers de Sapadors”.

Jaramillo ha recalcat la voluntat municipal perquè “les forces de seguretat no practiquen identificacions atentent al color de la pell de les persones”, i que “cap persona “siga privada de llibertat per no tindre els papers en regla. La gent que fuig de la guerra i la misèria als seus països no es mereixen este tracte”. També ha recordat el compromís d’incloure en els convenis amb les empreses adjudicatàries del transport públic, la “garantia de totes les persones al dret a la mobilitat, sense que s’hagen de vore pertorbades per identificacions racials”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.