BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

L’Ajuntament de València organitza una jornada sobre prevenció de consum de drogues i les seues conseqüències en la seguretat vial

Movilidad Sostenible amplía el espacio peatonal y reordena y limita a 30 Kmh el tráfico en el barrio de Sant Josep. (Ayuntamiento de Valencia).S’analitzaran les diverses iniciatives en matèria de prevenció de consum de drogues

La Regidoria de Sanitat, Salut i Esports, a través del Pla Municipal de Drogodependència (PMD/UPCCA València), organitza en col·laboració amb el Grup de Recerca NECOPSED i la Universitat CEU-Cardenal Herrera, la VII Jornada de Comunicació i Prevenció de Consum de Drogues i les seues Conseqüències en la Seguretat Vial, que se celebrarà demà. La regidora de Sanitat, Salut i Esports, Maite Girau, assistirà a la trobada.

 “Treballar la prevenció significa treballar en totes les facetes de la vida. La seguretat vial és una de les més directament relacionades amb esta problemàtica, per açò col·laborem en l’organització d’activitats tan adequades com són este tipus de jornades” ha destacat Maite Girau.

Les sessions tindran lloc demà 3 de maig, a partir de les 9 hores en l’Aula Magna de l’Edifici Bato Luis Campos Górriz de la Facultat d’Humanitats i Ciències de la Comunicació de la CEU-UHC, a Alfara del Patriarca.

El programa dissenyat per al projecte analitza les diverses iniciatives en matèria de prevenció de consum de drogues plantejades per la Regidoria de Sanitat, Salut i Esports de l’Ajuntament de València a través d’una ponència presentada pel cap de servei de Drogodependències, Francisco Jesús Bueno Cajigal. Temes com la relació directa entre el consum d’estupefaents en la conducció o quins són els factors subjacents als comportaments de risc, seran tractats durant les sessions.

D’altra banda, durant la trobada es faran públics els resultats del projecte “Neurociència, comunicació i prevenció d’accidents de trànsit relacionats amb el consum de drogues en els joves”. L’estudi, elaborat pel Grup NECOPSED de la CEU-UCH sobre prevenció d’accidents de trànsit per consum de drogues en edats primerenques. És un tema de gran transcendència, ja que segons les últimes dades la primera causa de mort en menors de 25 anys continua sent l’accident de trànsit, i en fins a en un 70 % dels casos, els accidents es produeixen pel consum de drogues o altres substàncies.

 

Finalment, i amb caràcter previ a la conferència de clausura, se celebrarà una taula redona sobre “Mitjans de comunicació i Prevenció de consums de drogues en matèria de Seguretat Vial”, amb la qual es pretén destacar el paper dels mitjans com a factor fonamental i de gran impacte positiu per a sensibilitzar la població i difondre de manera responsable els riscos quant al consum. La taula redona comptarà amb la participació de la CEO de MotorLife, Arnacha Ànec, del periodista, Alex Capdavantera, i el coordinador de Seguretat Vial de la Policia Local de València, Ramón Mingueza.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.