BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

L’Ajuntament dóna protecció a un xalet dels anys 30’ al carrer Josep d’Orga per a equipament veïnal i escola infantil

Valencia Noticias | Redacción.- El Servici de Planejament està tramitant la catalogació d’un xalet construït entorn de la dècada de 1930, situat en el número 16 del carrer de Josep d’Orga (districte d’Algirós), que es dedicarà a equipament veïnal i escola infantil. Així ho ha anunciat este matí el regidor de Desenvolupament Urbà i Habitatge i responsable de la planificació a la ciutat, Vicent Sarrià. Es tracta d’edificis que obeïxen al model de desenvolupament denominat ciutat jardí (que es va dur a terme a la nostra ciutat en les primeres dècades del segle passat, en execució de la legislació de cases barates, que disposen d’arbrat en el seu entorn).

En el Plan General de Ordenación Urbana, PGOU, estaba previsto el derribo de este chalet para abrir la calle al tráfico.
image-286785

En el Pla General d’Ordenació Urbana, PGOU, hi havia previst l’enderrocament d’este xalet per a obrir el carrer al trànsit, però la Delegació de Desenvolupament Urbà ha considerat convenient que prevalga el patrimoni i protegir-lo, igual que ho estan la resta de xalets construïts al mateix carrer.

Hui han començat els enderrocaments de les edificacions annexes obsoletes, amb l’objectiu de deixar la zona buidada perquè el Servici d’Obres d’Infraestructura, que ja està redactant el projecte, convertisca la zona en un “carrer saló” per als vianants perquè els veïns en gaudisquen.

El xalet que es protegix va passar a ser propietat municipal després d’un procés d’expropiació. En part del xalet es manté una escola infantil, i la resta es rehabilitarà per a equipament veïnal gestionat per l’Associació de Veïns Ciutat Jardí.

Tal com ha manifestat Sarrià, “hem anteposat els valors patrimonials a qualsevol altre de mobilitat motoritzada”. L’edil ha garantit que el pròxim any “estaran executades les obres d’urbanització de la parcel·la, i els veïns disposaran d’un nou espai singular amb arbrat”.

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.