L’Ajuntament ha deixat d’ingressar uns set milions d’euros per l’“autorització gratuïta” del bus turístic

 

Grezzi explica que l’equip de govern estudia rescindir esta autorització i licitar el servici

 

L’Ajuntament de València podria haver ingressat, des de 1999, uns 500.000 euros a l’any en concepte de cànon i taxes que hauria d’haver abonat a les arques municipals l’empresa autoritzada per a prestar el servici de bus turístic. Este càlcul, estimat a la baixa a partir dels ingressos que altres municipis han registrat per servicis similars, suposa que durant els últims 16 anys l’Ajuntament ha perdut uns set milions d’euros que podrien haver sufragat, per exemple, l’aparcament de la plaça de Bruges, tal i com ha assenyalat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

El regidor ha denunciat hui “la mala gestió de l’anterior equip de govern”, que quatre dies abans de les últimes eleccions municipals, va tornar a autoritzar a Transvía Tours perquè prestara el servici del bus turístic durant quatre anys més. “D’esta manera, amb una simple autorització administrativa, van lliurar un regal a esta empresa privada, amb el conseqüent enriquiment personal d’alguns senyors, del que l’actual equip de govern informarà perquè ho investiguen els jutges”.

Giusepe Grezzi ha realitzat un relat cronològic des que va començar “este tracte de favor”, l’any 1999, amb el consentiment dels diferents regidors populars que s’han anat succeint com a responsables de la gestió de la circulació de la ciutat. I ha indicat que, el 20 de maig de 2015, quan es va signar l’última pròrroga d’esta autorització administrativa també es va autoritzar a Viajes Privilege, amb les mateixes condicions.

Davant esta situació, el regidor ha anunciat que l’objectiu de l’equip de govern “és rescindir estes autoritzacions, vigents fins a l’any 2019, convocar un concurs públic perquè totes les empreses que vulguen prestar eixe servici puguen presentar-se i establir un cànon que pagaran les adjudicatàries per la utilització del domini públic, amb la finalitat de què els diners que guanyen amb este servici també revertisca en la ciutadania”. “De moment –ha aclarit Grezzi- hem encarregat un informe als servicis jurídics de l’Ajuntament per a valorar el cost de la rescissió d’eixes autoritzacions, ja que esta acció pot comportar una possible indemnització a les empreses que s’han emportat els diners dels valencians”.

Pel que fa a la pèrdua patida per les arques públiques, el regidor ha explicat que els 7 milions d’euros citats, que “podrien haver millorat el servei de l’EMT o permès la concessió de majors xecs escolars o beques de menjador”, s’han estimat a la baixa segons les xifres d’altres municipis com el de Madrid, on el servici ho presta una Unió Temporal d’empreses (UTE) que abona a l’Ajuntament 3 milions d’euros a l’any, més un 6 per cent variable, segons el nombre de bitllets venuts.

Finalment, el regidor Giuseppe Grezzi, ha lamentat que el que fóra regidor de Circulació i Transports en l’última legislatura, Alberto Mendoza, “no assumisca la seua responsabilitat i llance acusacions i s’escude en els tècnics”, que en 2012 ja van sol·licitar que l’Ajuntament establira a l’empresa responsable d’este servei un pagament per l’ús del domini públic, ja que el bus turístic té unes 12 parades en la ciutat.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.