L’Ajuntament i la fundació fesord organitzen dos cursos de «introducció a la llengua de signes i a les persones sordes»

Els cursos han tingut una durada de 30 hores i han assistit 40 persones

 1208 Cursos llengua signes 1

La Regidoria de Serveis Socials, en col·laboració amb la Fundació FESORD (Federació de persones sordes de la Comunitat Valenciana), ha organitzat dos cursos de «Introducció a la llengua de signes i a les persones sordes» dirigits a qualsevol ciutadà o ciutadana del municipi. Amb esta iniciativa es pretén donar una visió global de la comunitat sorda i de les seues característiques, així com donar a conéixer la llengua de signes de manera introductòria. Els cursos han tingut una durada de 30 hores cadascun i han finalitzat esta setmana els dos, coincidint així amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

 

A estos cursos han assistit un total de 40 persones, les quals han mostrat la seua «satisfacció i la necessitat de mantindre este tipus d’accions i fins i tot ampliar-les amb un nivell superior de formació que els permeta a ells mateixos avançar en la formació». D’altra banda, insistixen «en la necessitat que des de qualsevol administració i punt informatiu hi haja persones formades que asseguren una atenció igualitària a les persones sordes». Es tracta d’una llengua completa, amb gramàtica, semàntica i sintaxi pròpia, que, a diferència de la llengua oral, es basa en una modalitat visual i gestual.

La regidora de Serveis Socials, Consol Castillo, ha contactat amb les persones que han assistit al curs per «conéixer l’opinió de les i els participants, amb la finalitat de ressaltar la utilitat de la llengua de signes per aconseguir la plena integració i comprensió del col·lectiu de les persones sordes». D’altra banda, la regidora també ha assistit a repartir els diplomes d’assistència.

Fa anys que l’Ajuntament inclou estos cursos en el Pla de Formació del personal municipal, però esta ha sigut la primera vegada que s’ha oferit a les i els veïns de València. És per això, que la difusió s’ha fet a través de la pàgina web de l’Ajuntament i de les xarxes socials en les quals participa, generant un gran nombre de peticions. Així, arran del gran acolliment d’esta iniciativa, s’estudiarà l’organització de posteriors edicions ampliant la formació en un nivell més avançat.

L’Ajuntament de València té subscrit un contracte de serveis amb la Fundació FESORD, pel qual es disposa d’intèrprets de llengua de signes per a actes institucionals i activitats organitzats pel mateix consistori, així com un servei de video-interpretació durant unes hores a la setmana en punts estratègics: en l’Oficina d’Atenció a les persones amb discapacitat, el servei d’Informació de l’edifici de Tabaquera, i els onze centres municipals de Serveis Socials. Este contracte ha permés acostar la llengua de signes al personal municipal, en alguns centres educatius de la ciutat i a la ciutadania en general.

 

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.