L’Ajuntament modernitza el servei de manteniment de la ciutat amb una app mòbil

160512 nueva app servicio mantenimiento (1)
image-369992
La nova eina permet que la ciutadania puga comunicar una incidència a través d’una fotografia geolocalitzada

El vicealcalde i regidor de Modernització, Enric Nomdedéu, i el regidor d’Ordenació del Territori i Mobilitat, Rafa Simó, han presentat aquest matí la nova aplicació mòbil (app) del Servei de Manteniment de la Ciutat (SMC).

A través d’aquesta millora, els ciutadans i ciutadanes de Castelló tindran una eina mitjançant la qual comunicar a l’Ajuntament les incidències o deficiències que puguen existir en la ciutat de manera ràpida, eficaç i només amb un telèfon mòbil.

Aquesta aplicació, desenvolupada per l’empresa SIG-O Gestió, i que està disponible per a la descàrrega tant des de Android com des de iOS, permet que un usuari en detectar, per exemple, una paperera trencada li puga fer una foto a la mateixa i enviar-la a través de l’aplicació al servei del SMC. La aplicació funciona amb geolocalització, per la qual cosa la identificació de la situació geogràfica de la incidència és molt més ràpida i fàcil, sense necessitat d’haver de donar massa detalls per part de l’usuari. Una vegada rebuda aquesta incidència, des de la intranet de l’aplicació els tècnics de l’Ajuntament poden derivar-la a l’àrea i operaris encarregats de solucionar la problemàtica.

A més, l’aplicació permet que l’usuari siga notificat en tot moment d’en quin estat es troba la seua petició i, fins i tot, rebre una foto amb la incidència solucionada.

Sobre aquest tema, el vicealcalde ha manifestat que “mitjançant aquesta aplicació el que hem fet ha sigut modernitzar el servei de SMC, que ara compleix 10 anys d’activitat i que sempre ha funcionat molt bé, aprofitant les eines que tenim avui dia per a engegar el SMC del segle XXI”.

“És una eina que estem convençuts donarà molt bon servei, perquè permet que alguna cosa que ja funcionava molt bé, siga ara més àgil i fàcil d’usar per a la ciutadania. A més, gràcies a la geolocalització de l’aplicació, tindrem un flux de dades que ens permetran fer anàlisis més profundes i intel·ligents de la ciutat i del seu dia a dia i millorar el servei que se li ofereix a la ciutadania de Castelló”, ha destacat Nomdedéu.
Per la seua banda, el regidor Rafa Simó ha ressaltat que “amb aquesta aplicació cobrim una doble necessitat. D’una banda la que tenia el ciutadà d’oferir una millor informació quan veia una incidència en la ciutat i d’altra banda facilitar el treball tant dels tècnics municipals com de les empreses que treballen dins del SMC”.
Simó ha recordat que en el Servei de Manteniment de la Ciutat estan implicades més de 25 empreses i més de 600 persones treballant i es tracta d’un servei que s’encarrega de de la via pública, dels parcs, dels jardins, de les fonts, de la neteja, en definitiva del funcionament de tota la ciutat. Aquesta aplicació també facilita el treball del grup de vuit inspectors de l’Ajuntament, que es dediquen a revisar i detectar deficiències en la ciutat”.
Finalment, l’edil d’Ordenació del Territori també ha posat l’accent en la importància de la geolocalització de les demandes a través de la app, “que ens permet obtenir informació que després podem utilitzar per a conèixer el nivell de deterioració dels serveis de la ciutat o el temps que es tarda a reparar les incidències emeses. Amb aquesta informació és més fàcil després poder prendre decisions. Quanta més informació tinguem, més difícil serà equivocar-nos en les decisions que prenguem en el futur”.
L’aplicació ha tingut un cost de 5.000 € i comporta un manteniment de 3.000 € anuals. A més, l’eina es pot descarregar ja des de l’App Store de iOS i la Play Store de Android fent la cerca ‘Castelló SMC’ o des de la web municipal, en l’enllaç http://smc.castello.és, des d’on també existeix la possibilitat d’usar la versió d’escriptori.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.