L’Ajuntament multa amb 200.000 euros l’empresa concessionària de la gestió del tanatori municipal

Valéncia Notícies | Redacció.- L’Ajuntament de València ha comunicat a l’empresa concessionària de la gestió del tanatori municipal la imposició d’una multa de 200.000 euros per l’incompliment de les emissions de fums màximes autoritzades, una qüestió que l’informe sol·licitat a una consultoria externa qualifica com a infracció greu en funció de la normativa vigent, de la que també s’extrau l’import de la sanció que este dimecres s’ha comunicat a la concessionària.

Com és conegut, hi ha una obligació de periodicitat trianual de controlar les emissions a l’atmosfera que es fan des de les instal·lacions del tanatori. Segons el control reglamentari comunicat el darrer mes de juny per l’empresa concessionària a l’Ajuntament, “les emissions dels focus emissors no complixen ni en la xemeneia del forn crematori 1 ni en la xemeneia del forn crematori 2”.Floristeria del tanatorio.

“El govern municipal té l’obligació de vetlar per la correcta gestió d’instal·lacions municipals com el tanatori i exigim en tot moment el compliment total de la normativa vigent”, ha afirmat la regidora delegada de Cementeris, Pilar Soriano, qui ha explicat que el servici municipal de Qualitat i Anàlisi Medioambiental va emetre un informe dos setmanes després que al consistori es rebera la comunicació de l’empresa concessionària on conclou que “els dos forns de cremació no complixen en l’actualitat els requisits d’emissions a l’atmosfera per als quals es va concedir una autorització administrativa”.


Eixe informe també indica que “les temperatures que abasten els gasos emesos per les xemeneies (entre 472 ºC i 576 ºC al forn 1 i entre 368 ºC i 396 ºC al forn 2) divergeixen en els seus valors màxims fins a 180 ºC i en cap cas superen els 850 ºC com caldria.

El document de la consultora externa que proposa la sanció pel que qualifica com a falta greu també destaca que els mesuraments aportats per l’empresa concessionària mostren que s’incomplixen els valors límit de COT (compostos orgànics volàtils) i de HCI (àcid clorhídric), sent en sengles casos el doble del valor màxim permés la mitjana dels mesuraments i, fins i tot, arribant en algun mesurament fins al triple del valor límit segons la normativa actual.

Atesa esta situació, l’Ajuntament ordena l’adaptació immediata als valors màxims d’emissió, acreditats per un informe favorable de control d’emissions a l’atmosfera i atorga a l’empresa concessionària un termini de 10 dies per a la presentació d’al·legacions.

L’aparcament continuarà tancat.

En paral·lel a l’expedient sobre l’emissió de fums Soriano ha explicat que s’ha continuat la tramitació de l’expedient relatiu a les deficiències tècniques que varen comportar el tancament cautelar de diverses zones del tanatori. En este sentit ha indicat que l’informe de la consultora externa ha desestimat les argumentacions presentades per l’empresa concessionària en les al·legacions presentades a eixe expedient.

“L’aparcament continuarà tancat donat que l’informe indica que continuen sense existir les garanties de seguretat necessàries per alçar les mesures cautelars que als darrers mesos han impedit la seua utilització”, ha afirmat Soriano, qui ha recordat que “per al Govern de la Nau és innegociable la seguretat de les persones usuàries d’estes instal·lacions municipals”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.