L’Ajuntament recuperarà per fases el bulevard central de l’Avinguda d’Aragó

València Notícies | Redacció.- El regidor de Desenvolupament Urbà i responsable de les obres d’urbanització en la ciutat Vicent Sàrria, ha destacat el “avançat estat” de les primeres obres que el Servici d’Obres d’Infraestructura està duent a terme en l’avinguda d’Aragó per a recuperar espai públic previst en el PGOU i que tradicionalment s’ocupa per a aparcament.

Es tracta d’una  primera actuació que recupera com a espai públic al voltant de 400 metres quadrats, “a la que seguiran altres –ha assegurat el regidor- totes elles, amb l’objectiu d’adequar la mitgera central de l’avinguda d’Aragó al que preveu el Pla General d’Ordenació Urbana, PGOU, eliminant els aparcaments per a transformar-los en espai lliure i zona verda”.vicent-sarria-califica-de-inadmisible-mantener-el-jardin-bulevar-de-la-avenida-de-aragon-como-un-garaje-al-aire-libre

L’objectiu, ha continuat el delegat de Desenvolupament Urbà, és anar completant este bulevard central per fases per a aconseguir més zones verdes, noves voreres que faciliten la mobilitat dels vianants, i també guanyar en seguretat, ja que es tracta d’una avinguda pensada per a l’escampament i gaudi dels ciutadans, i encara hui es mantenen amb nombrosos encreuaments d’entrada i eixida i espais per a aparcament, “el que la convertix un autèntic garatge a l’aire lliure”, ha lamentat.

L’any pròxim continuaran els treballs, i al finalitzar les actuacions previstes s’haurà aconseguit recuperar més de 3.000 metres quadrats d’espai públic per a gaudi dels ciutadans, que ara ocupen els vehicles, ha assenyalat Sàrria. L’edil ha manifestat que és “important intervindre en entorns on el transport públic garantix una bona accessibilitat, com és el cas de l’avinguda d’Aragó, que disposa de diverses línia de l’EMT i estació de Metrovalencia”. Els treballs s’estan duent a terme en coordinació amb la Delegació de Medi Ambient, que dirigix e la regidora Pilar Soriano.

Millora dels itineraris de vianants

El delegat de Desenvolupament Urbà ha explicat que des de l’Ajuntament s’està intervenint “en la recuperació de l’espai públic en llocs especialment sensibles per a incrementar la seguretat i millorar els itineraris de vianants”. És el cas, per exemple, del projecte Coelcaminos, en els barris de Patraix i Tres Forques, la primera fase dels quals ja s’ha realitzat, i a més s’acaba d’aprovar el projecte per a ambdós barris per un import de 174.000 euros, que s’executarà l’any que ve. “El seu objectiu és  garantir la seguretat dels escolars, que podran acudir als seus col·legis caminant i sense risc, travessant espais més amplis i amables”, ha explicat Sàrria.

A més, s’ha intervingut en entorns de molts altres centres escolars, guanyant espai per a les persones, com l’entorn del CP Antonio Machado en Torrefiel, el CP Explorador Andrés (fent de vianants el carrer José d’Orga junt amb el centre escolar),  l’IES Cabanyal, o el Centre Escolar Misericòrdia en la Fontsanta.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.