L’Ajuntament reforça l’oferta lúdica per als majors en el programa d’envelliment actiu

25-03-2018 L'Ajuntament reforça l'oferta lúdica per als majors en el programa d'envelliment actiuLa regidora Mary Carmen Ribera presenta un programa que inclou novetats per aquest any i pretén afavorir la qualitat de vida del grup

La regidora de Gent Gran, Mary Carmen Ribera, ha informat avui que l’Ajuntament de Castelló ha incrementat enguany les activitats que formen part del programa d’envelliment actiu amb l’objectiu de donar resposta a la gran demanda existent entre el col·lectiu de persones majors.
Aquesta oferta, dissenyada en termes generals per a afavorir i millorar la qualitat de vida del grup de població al que es dirigeix, “està composta per tallers d’interpretació i expressió teatral, tallers d’estimulació cognitiva i com a novetat, en aquesta edició, s’incorporen els tallers de cos i ment en moviment”, ha explicat Ribera.
D’aquesta manera, la nova iniciativa que s’ha afegit a la programació, i que té lloc els dimarts i els dijous de 16:00 a 17:00 hores en el Centre Columbretes, “tracta de ser una experiència original per a aquestes persones i inclou diversos tallers per a l’expressió dels sentits, el descobriment d’emocions a través dels contes, la ment en moviment, l’humor, la creativitat i els jocs amb la memòria”, segons ha relatat la regidora.
Quant al taller d’estimulació cognitiva que la citada àrea municipal ofereix a les persones majors amb la finalitat de mantenir i/o potenciar la seua reserva cognitiva, “va anar tal l’èxit en 2017, que enguany s’ha ampliant a tres el nombre de grups per a donar cobertura”, ha indicat Ribera. Així, les classes s’impartiran els dimarts i dimecres en l’Associació Azahar i els dijous en la Asociacion de Majors Vedruna, en horari de 10:00 a 11:30 hores.
Aquest taller està basat en el programa ‘Brain *Factory’, el primer creat en col·laboració amb la Societat Espanyola de Neurologia, i en ell es treballen àrees com la memòria, la capacitat resolutiva, el llenguatge, l’orientació espacial, l’habilitat de càlcul i l’atenció. La regidora ha afegit que “les sessions inclouen exercicis variats de neurofitness, càlcul amb àbac, relaxació i benestar”.

Unes altres de les activitats amb més estirada han sigut les contemplades en el taller d’interpretació i expressió teatral, que desenvolupa els dimarts i dijous, de 10 a 11:30 hores, en el saló d’actes del Centre Municipal de Cultura. El taller pretén fomentar el desenvolupament personal a través de la creació d’un grup de teatre de majors i l’engegada de projectes teatrals que puguen integrar-se en diferents àmbits: intercanvis amb altres ciutats, relacions intergeneracionals amb centres educatius, etc.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.