L’alcaldessa de Castelló traslladarà al Govern central la protesta de la marea de la gent gran per la dignitat de les pensions

pensiones dignas1L’alcaldessa de Castelló traslladarà al Govern central la protesta de la marea de la gent gran per la dignitat de les pensions
Marco exigeix restituir el Fondo de Reserva de les Pensions

 

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, instarà al president del Govern a retornar al Fons de Reserva de les Pensions els milers de milions d’euros que s’han sostret per a cobrir despeses que no tenen res a veure amb les prestacions que reben les persones jubilades. Marco remetrà una carta a Mariano Rajoy per a donar-li a conèixer les exigències de la marea ciutadana de Castelló que reivindica pensions dignes. L’alcaldessa s’ha sumat a l’exigència de la revaloració justa perquè les persones majors no perden poder adquisitiu i, per tant, disminuïsca la seua qualitat de vida.

“La gent gran d’aquest país ha treballat molt dur per a traure avant les seues famílies, per a viure amb benestar i de forma honesta i no es mereixen el maltractament que li està donant el Govern. Ara, a més, estan sostenint a les seues famílies, a causa de la crisi i la falta d’empatia del PP, que governa d’esquena a la realitat, sense tenir en compte el paper que les persones jubilades estan realitzant en aquests moments de dificultat”, destaca Marco.

Al seu parer, “el sistema de pensions és viable, però per a açò fa falta la voluntat política que Rajoy no té”. Marco ha recordat que el Fons de Reserva de les Pensions ha sigut retallat fins a quasi la seua desaparició. Quan el PP va arribar al Govern, el fons de reserva estava en el seu topall màxim: 66.815 milions. D’aqueixa manera, es pretenia garantir que davant un cicle econòmic baix, no es posara en perill el pagament de les pensions. La caiguda del Fons de Reserva durant els governs del PP ronda el 90%.

L’alcaldessa s’ha solidaritzat amb les organitzacions sindicals, que han iniciat una campanya estatal per a denunciar “l’assetjament al que s’està sotmetent el sistema de Seguretat Social i, per tant, la viabilitat del sistema de pensions”. Marco considera que “la societat no pot estar de braços creuats davant aquesta situació, perquè afecta als jubilats i les jubilades d’ara, però també a les pròximes generacions, a la nostra i a la de la nostra filles i fills”. “La marea de la gent gran és justa i cal sumar-se a la convocatòria de concentracions i marxes que es promouen, “perquè està en joc el nostre futur”.

Amparo Marco ha recordat que el Govern municipal va presentar una declaració institucional perquè el ple de setembre s’adherira a la convocatòria de mobilitzacions liderada pels sindicats majoritaris, però va ser vetada pels partits de la dreta. “Les reformes antisocials dels últims anys que ha promogut el Partit Popular, com la reforma laboral i la de les pensions, ens han deixat unes pensions ridícules que empobreixen cada vegada més a les nostres pensionistes d’avui i del futur”, ha afirmat.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.