L’Ajuntament rehabilitarà el Mercat del Grau per convertir-lo en un punt de venda i de trobada que revitalitzarà el barri

València Notícies | Redacció.- El projecte de rehabilitació del Mercat del Grau manté l’arquitectura original del mercat més antic de la ciutat i incorpora nous elements, com zones verdes i obertes a la ciutadania, que conformaran un espai que combina els usos propis d’un mercat i els d’un punt de trobada veïnal. El regidor de Comerç, Carlos Galiana ha presentat hui este projecte que s’aprovarà en el ple del pròxim dijous i s’executarà, en uns 18 mesos, amb un pressupost de 2,4 millions d’euros a càrrec del Pla Confiança.

Carlos Galiana ha explicat que és “el fruit de mesos de treball de la regidoria de Comerç que ha defés un mercat accessible i obert, que invite a entrar a la ciutadania, que destaque com a espai de convivència comercial i social i que actue com element revitalitzador del barri”.

carlos-galiana-presenta-el-proyecto-que-supone-una-inversion-de-24-millones-de-euros

 Producte fresc

 Pel que respecta als usos comercials del nou Mercat del Grau, el regidor ha explicat que tindrà 24 punts de venda, front a les 56 existents, de les quals actualment només se’n troben obertes al públic 4 (3 botigues i un bar), “amb els que estem negociant per si volen mantindre la seua activitat mentre es fan les obres”. Les noves parades mantindran l’oferta de producte fresc “i fins i tot es contempla la possibilitat de dedicar una parada per a la “tira de contar” per a la venda directa de productes frescos cultivats a l’horta i de cultiu recent.

Per altra banda, el regidor ha destacat que este mercat municipal complirà el seu objectiu de revitalitzar el barri ja que el projecte també dota l’espai d’uns usos socials i el recinte comptarà amb zones amb accés a les noves tecnologies, per fer conferències, teatre infantil, concerts, i reunions d’associacions de veïns, confraries i altres entitats del Grau.

Durant la presentació d’este projecte, aprovat en la Comissió d’Hisenda amb l’abstenció del Grup Municipal Popular, el regidor també ha recordat que el Mercat del Grau, amb una superfície de més de 2.800 metres quadrats, serà el primer en estar obert de matí i vesprada.

Aprovat el projecte, i la direcció d’obra, es duran a terme les actuacions prèvies a la rehabilitació del Mercat, per escometre, posteriorment, la construcció de l’edifici i urbanització del voltant que registrarà alguns canvis com la conversió en zona de vianants del carrer Plaça del Mercat Nou.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.