L’Ajuntament rehabilitarà la coberta d’una de les naus de l’antiga fàbrica de Marxalenes

Valencia Noticias | Redacción.- L’actuació municipal preveu la retirada d’objectes i maquinària vella fora d’ús, el reforçament de l’apuntalament de la primera forja, la retirada de l’estructura que es va cremar en el darrer incendi, la reconstrucció d’una de les cornises i la col·locació de noves bigues de fusta i de xapa d’acer en la coberta i en el frontal sud de la nau. El pressupost total de la intervenció suma 40.000,95 euros.

El presupuesto total de la intervención suma 40.000,95 euros.
image-286072
“És fonamental per a este equip de govern garantir la conservació i el manteniment del patrimoni de totes les valencianes i els valencians. Malauradament, l’equip de govern anterior ha sotmés alguns edificis importants dels nostres barris a un abandó lamentable”, ha afirmat el regidor de Servicis Centrals, Sergi Campillo.

L’Associació de Veïns de Marxalenes havia denunciat en nombroses ocasions l’estat ruïnós del conjunt de l’antiga fàbrica d’oli, sobretot després d’haver patit un incendi. A més, havien rebut promeses del govern anterior del Partit Popular tot i que sense subvencions aprovades, amb la qual cosa mai es van convertir en actuacions reals i concretes. “Este govern municipal sí que escolta els veïns i les veïnes i per això intervindrem en este enclavament per a rehabilitar-lo i garantir la seguretat de totes i tots”, ha afegit Campillo.

En esta primera intervenció es consolidarà l’immoble i es protegirà amb la nova coberta de les inclemències meteorològiques. El termini d’execució de l’obra serà d’un mes i mig aproximadament i s’estima que la vida útil de la intervenció serà de vora 20 anys. El pressupost supera els 40.000 euros i està subvencionat pel pla de la Diputació.

L’antiga fàbrica d’oli de Marxalenes va ser expropiada en 1998. Aleshores es va prometre un ús sociocultural del recinte, amb la possibilitat fins i tot de fer-hi un museu. En el seu estat d’abandó, amb restes calcinades, s’ha convertit en objecte de reclamacions d’associacions i plataformes veïnals que, ara sí, 17 anys després, seran escoltades pel govern municipal.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.