L’Ajuntament reprèn els premis Ciutat de Castelló amb novetats en les categories

Ayuntamiento de Castellón.La regidoria de Cultura ha modificat algunes categories per ampliar la dotació econòmica i donar abast a una major producció artística i cultural

L’Ajuntament de Castelló ha iniciat, una vegada més, els premis literaris, científics i artístics Ciutat de Castelló, uns reconeixements que aquest any arriben amb novetats amb l’objectiu d’ampliar la dotació d’algunes categories i d’abastar més artistes i creadors.

Un dels canvis més destacats correspon a la categoria de Ciències i Humanitats, que antany era bianual i es convocaven de forma successiva amb una dotació total de 6.000 euros. Per a aquesta edició, el premi s’ha dividit, de manera que existeix una convocatòria per a Ciències Esperimentales i Tecnologia, i una altra per a Humanitats. La dotació és de 3.000 euros cadascuna.

“L’objectiu d’aquest canvi era que tots els investigadors poguessin presentar-se tots els anys, independentment de la temàtica dels seus estudis”, ha assegurat la regidora, Verónica Ruiz. Una altra de les categories que presenta una variació és la de Castelló A Escena, que anteriorment comptava amb 2.400 euros de premi i aquest any es reconeixerà al guanyador amb 3.000 euros.

La següent modificació correspon al guardó de pintura, que aquest any s’obre a totes les disciplines de les arts plàstiques convertint-se en el Premi Nacional d’Arts Plàstiques Ciutat de Castelló. “Fins ara solament podien presentar-se pintors i hem volgut ampliar la categoria a tot tipus d’artistes com a fotògrafs o escultors que també poden optar al premi”, segons Ruiz.

L’últim canvi radica que els participants poden, per primera vegada, presentar els seus treballs de forma telemàtica per a les categories d’arts plàstiques i Castelló A Escena. La resta de premis, el Flor Natural de Poesia, Tombatossals de Contes Infantils i Ciutat de Castelló per la Pau es mantenen igual..

Castelló, a 3 de novembre de 2016

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.