L’Ajuntament restaurarà el retrat de l’exalcalde de València Domingo Torres Maeso

Alcalde prerepublicano de Valencia años 1927-30,

Alcalde prerepublicano de Valencia años 1927-30,

Patrimoni Històric ha iniciat els tràmits per a fer la contractació dins del Pla de Restauració del Patrimoni.

 La regidora delegada de Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, ha impulsat una moció per iniciar els tràmits per a contractar la restauració del quadre de l’exalcalde Domingo Torres Maeso. Esta acció forma part del Pla de Restauració del Patrimoni que esta Regidoria està duent a terme per tal de posar en valor tots els elements patrimonials de la ciutat.

Els quadres que componen la galeria de retrats d’alcaldes i alcaldesses de la ciutat de València, que es troben situats en la Casa Consistorial, són de gran valor artístic i històric. El més antic representat és Vicente María de la Encina, alcalde en 1849-1851 i la més recent, Clementina Ródenas Villena, alcaldessa durant el període 1989-1991.

De les tres localitzacions en les quals es troben els quadres, hi ha una, que és el passadís que porta al Museu Històric, per on el pas de gent és continu. És en este passadís on s’ha detectat la deterioració del quadre del retrat de l’alcalde Domingo Torres Maeso, l’últim alcalde democràtic de la ciutat durant el període de la Segona República, entre febrer de 1937 i abril de 1939.

 

En paraules de Tello, «esta acció no sols naix de la preocupació intrínseca de la Regidoria per posar en valor i restaurar tots els elements patrimonials de la ciutat, incloent les obres pictòriques, sinó també de la necessitat d’adaptar la casa consistorial a esta nova etapa on l’Ajuntament de València s’ha obert a la ciutadania i rep multitud de visites cada dia».
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.