L’Ajuntament trasllada al Ministeri Fiscal la desaparició de mig centenar d’obres d’art

L' class=
image-410264
Els regidors Ruiz i Lorenzo denuncien la desídia i el descontrol en la gestió del patrimoni cultural municipal durant l’etapa del PP
La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, i el regidor de Gestió Municipal i Seguretat Pública, Antonio Lorenzo, han comparegut aquest matí en roda de premsa per a denunciar la desaparició de mig centenar d’obres del catàleg artístic municipal.
Ruiz ha anunciat que, després d’una recerca realitzada per la Policia Local en la qual han efectuat una exhaustiva cerca de les obres d’art patrimoni de la ciutat de Castelló, s’ha determinat que “hi ha mig centenar d’obres que no han aparegut en dependències municipals i no se sap on estan”. Davant aquesta situació, “anem a posar aquesta informació en coneixement del Ministeri Fiscal perquè siguen ells els qui determinen cap a on s’ha d’actuar en aquest moment”.
Entre les peces desaparegudes figuren obres de Juan Bautista Porcar, Vicent Castell, Godofredo Buenosaires i diverses monedes d’or. La regidora de Cultura ha manifestat que “la nostra intenció és que aqueixes obres tornen a casa perquè són propietat de la ciutadania de Castelló” i ha denunciat que “no hi havia cap tipus de control i existia una desídia absoluta pel patrimoni i una falta de respecte per la societat castellonenca perquè aquestes obres no estan on han d’estar, que és en dependències municipals i en bon estat”.
Per la seua banda, Lorenzo ha apuntat que “és la desídia en la gestió municipal la que acaba conduint a aquestes situacions. Fa només un mes discutíem en el ple amb el Partit Popular la conveniència d’engegar un sistema informàtic de gestió del patrimoni municipal i aquest fet prova que, per contra del que defensava el PP, és absolutament imprescindible modernitzar la infraestructura de gestió administrativa d’aquest ajuntament, perquè en aquest cas estem parlant de patrimoni de la ciutat, i d’un desgovern en la gestió de béns que corresponen a tota la ciutadania. L’equip de govern tenim la responsabilitat de preservar-los i transmetre’ls a altres generacions”.
La regidora de Cultura també ha volgut aclarir i posar en antecedents aquesta desaparició, i és que “quan arribem al Govern d’aquesta ciutat una de les coses que trobem en la Casa Municipal de Cultura va ser una sèrie d’obres d’art tirades en una habitació i en males condicions, entre elles un quadre de Porcar que va ser recuperat i que avui dia està penjat en el despatx d’alcaldia”.

“Donades aquestes circumstàncies, ens vam adonar que el patrimoni municipal no estava en les condicions que deuria i que el catàleg artístic de l’ajuntament no estava actualitzat ni digitalitzat. Així, demanem ajuda a la Universitat Jaume I, qui ens va enviar a 4 alumnes de pràctiques que, després de realitzar un recompte ens van informar d’un nombre d’obres que no havien trobat i unes altres que tampoc estaven donades d’alta en el catàleg. Davant açò, es va sol·licitar a la Policia Local que realitzara una recerca per a tractar de localitzar-les. Després de les seues indagacions, els responsables policials conclouen que hi ha mig centenar d’obres desaparegudes de les dependències municipals”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.