L’Ajuntament ultima els detalls per a l’homenatge al poeta Manel Garcia Grau

cartell-manel-garcia-grauLa regidoria de Cultura col·labora en la cita que està organitzada per l’associació d’Escriptors de les Comarques de Castelló El Pont

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló ultima aquests dies els detalls per dur a terme l’homenatge al poeta Manel Garcia Grau, que tindrà lloc el proper divendres dia 4 a les 19.30 al teatre del Raval. La cita, organitzada per l’associació d’Escriptors de les Comarques de Castelló El Pont, compta amb la participació de desenes de poetes, escriptors i músics que se sumaran a l’homenatge en el desè aniversari de la mort de Garcia Grau.

Amb el títol ‘Volem allò que de crit té el perfum’, la iniciativa busca, d’una banda, reconèixer l’obra i el llegat de Garcia Grau a la cultura castellonenca i del conjunt del país i, de l’altra, gaudir novament amb la lectura dels versos d’aquest prolífic autor. Així ho ha reconegut la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, qui ha assegurat que “l’homenatge busca que tots gaudim amb la lectura de les obres que ens va deixar Manel Garcia Grau i, com no, recordar el que va ser un dels autors més rellevants de la nostra terra en les darreres dècades”.

La celebració comptarà amb la primera lectura dels versos de Garcia Grau així com de música i d’emotius moments que fan d’aquest homenatge un dels més complets i especials de tots els que s’han fet fins ara. Als deu anys de la seua mort, i segons explica l’associació El Pont, la cita respon a diversos motius com, per exemple, donar visibilitat a la trajectòria brillant del poeta, la dedicació total i capdavantera en l’àmbit de la docència, el tarannà de lideratge que va caracteritzar Garcia Grau i el fet que es va situar com a motor de l’activitat cultural de la nostra llengua a tot el País Valencià.

En la primera lectura de versos de Garcia Grau, tant El Pont com l’Ajuntament de Castelló han previst que diversos autors valencians s’encarreguen de donar vida a l’obra del poeta. Intervindran Joan Pla, Josep Lluís Abad, Toni Viscarro, Reis Lliberòs, Joan Andrés Sorribes, Vicent Usó, Josep Porcar, Rosa Miró, Toni Pitarch, Manel Pitarch, Romà Bernad, Albert Garcia, Aina Garcia Carbó i Vicent Jaume Almela.

A més, la cita comptarà amb la col·laboració d’un col·lectiu d’artistes, cantautors i grups musicals, que se sumen a aquest reconeixement cap a Manel Garcia Grau. Així ho faran Andreu Valor, Artur Àlvarez, Josep Lluís Notari, Eva Gómez, La Rabera Eclèctica, Versonautas, Rondalla Primer de Maig i la Coral Veus Atrevides, que interpretaran  temes músicats de poemes de Manel G. Grau i temes propis. Des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament s’ha valorat molt positivament que l’acte compte amb un recull d’artistes tan variats, “ja que faran de l’homenatge un acte entretingut i emotiu i permetrà que la memòria de Manel Garcia Grau puga teixir-se a través dels seus versos i també de la música”, segons la regidora Verònica Ruiz.

 

L’entrada és lliure fins completar l’aforament i les invitacions es poden demanar en taquilla a partir de les 17 hores.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.