BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

L’Ajuntament vol el control sobre la concessió de permisos per a apartaments turístics

VALENCIA  2018-05-03 La regidora de Desenvolupament Econ˜mic i Turisme, Sandra G—mez, informa de les mesures sobre apartaments tur’stics. Sala de premsa municipal.

VALENCIA 2018-05-03
La regidora de Desenvolupament Econ˜mic i Turisme, Sandra G—mez, informa de les mesures sobre apartaments tur’stics. Sala de premsa municipal.

El Consistori ha presentat una esmena a Les Corts perquè les entitats locals puguen determinar quin model de ciutat i quin model turístic volen

L’Ajuntament de València ha presentat una esmena a la Llei de turisme, oci i hospitalitat que es debat la setmana que ve a Les Corts Valencianes, amb l’objectiu que les entitats locals tinguen el control sobre els allotjaments turístics de la ciutat. La delegada de Turisme, Sandra Gómez, ha anunciat hui esta iniciativa, que compta amb el suport de l’Agència Valenciana de Turisme, i que té la finalitat que les entitats locals “determinen quin model de ciutat i quin model turístic volen”.

En estos moments, l’únic requisit que s’exigeix a qualsevol allotjament turístic per a poder operar i ser publicat en les plataformes col·laboratives és presentar una declaració de responsabilitat davant el Registre d’Habitatges Turístics de la Generalitat. “Això suposa que molts dels habitatges que s’inscriuen estan al marge de les pròpies normes que es determinen des de la Delegació d’Urbanisme de l’Ajuntament que establixen què habitatges poden ser o no apartaments turístics”, ha explicat Gómez.

A través de l’esmena presentada, l’Ajuntament vol que, per a poder inscriure’s en este Registre, els apartaments demanen un informe preceptiu i obligatori a Urbanisme, que establisca l’acceptació de la compatbilitat d’ús. “És a dir, que només podran inscriure’s aquells habitatges als quals l’Ajuntament done el seu vistiplau”, ha explicat la regidora. A dia de hui, el Pla General d’Ordenació Urbana, PGOU, preveu que només s’admeten vivendes turístiques en plantes que se situen per davall dels usos residencials (en la majoria dels casos, plantes baixes o primeres). Per això, ha avançat Sandra Gómez, si la mesura és finalment acceptada, afectarà al voltant d’un 70 % dels habitatges que tenen este ús en la ciutat actualment.

A més, la mesura permetrà també a l’Ajuntament establir límits específics segons de quina zona de la ciutat es tracte, les seues característiques i les seues necessitats. “Per exemple –ha afirmat Gómez- actualment està redactant-se el Pla Especial de Protecció de Ciutat Vella, en el qual s’establirà la moratòria perquè cap edifici residencial tindrà un ús hoteler o d’apartaments turístics. Si ho estimàrem convenient, en el futur podríem limitar el nombre d’apartaments i vivendes fins i tot en planta baixa o primera en este barri. I el mateix ocorre en el Pla del Cabanyal, ara en redacció, on la gran majoria dels habitatges són de planta baixa i primer pis, que també hauran de tindre una limitació i regulació”. “Tot açò ens permetrà tindre la flexibilitat de posar més o menys límits segons el barri, la zona del barri o les necessitats de cada moment”, ha explicat la delegada de Turisme.

 

CRIDA AL SUPORT DELS GRUPS PARLAMENTARIS

 

La regidora Sandra Gómez ha fet una crida “a tots els grups polítics representats en Les Corts perquè recolzen l’esmena presentada per l’Ajuntament de València, per tal que des de l’administració local puguem determinar quin model de ciutat volem, i quin model turístic volem per a ella”. Cal tenir en compte, ha afegit, que això implica a tota la ciutat de manera transversal: al preu de les vivendes, el preu dels lloguers, la competència deslleial que es genera en alguns casos amb els hotels… De fet, este matí, Gómez ha mantingut una reunió amb la presidenta de la Federació d’Associacions Veïnal de València, María José Broseta, i amb el president de l’Associació d’Hotelers de la Província de Valencia, Ximo Solà, per a constituir una mesa de treball a la qual estan també convidades les associacions que representen este tipus d’allotjaments. “Volem que hi haja una mesa formal que faça el seguiment d’este problema que va evolucionant amb el temps”, en paraules de la delegada.

 

La regidora ha conclòs la seua presentació assegurant que “necessitem un model de destinació sostenible, que genere uns allotjaments de qualitat, que estiguen dins de la regulació que establisca la norma local, i que garantisquen la convivència amb els residents”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.