BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Lambda presenta el Pla Divèrsia en el Dia Internacional de l’Eixida de l’Armari

Valencia Noticias | Redacción.-  Lambda-col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals de València, amb motiu del Dia Internacional de l’Eixida de l’Armari, que se celebra cada 11 d’octubre des de l’any 1988, fa públic el Pla Divèrsia, un projecte elaborat pel seu grup d’Educació amb la finalitat d’eradicar la LGTBfòbia de les aules valencianes.

Aquest pla naix com a resposta al panorama d’assetjament al que es veu sotmès l’alumnat LGTB (lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals) o aquell que trenca amb els rols de gènere establits. Segons informen des de Lambda, les dades dels estudis més recents mostren que els casos d’assetjament LGTBfòbic en les aules estan augmentant en els últims anys. “De vegades la desesperació i sentiment de solitud de les i els alumnes que pateixen assetjament per la seua orientació sexual o identitat de gènere és tal que un 17% arriba a idear o fins i tot intentar suïcidar-se”, destaca Juan Fernández, coordinador del grup d’Educació de Lambda.

Dicho plan nace como respuesta al panorama de acoso al que se ve sometido el alumnado LGTB.

L’oferta formativa del Pla Divèrsia, que forma part de la Red Educa de la FELGTB, abasta des de cursos per a professionals i futurs professionals de l’ensenyament fins a tallers de sensibilització per a l’alumnat dels instituts que ho sol·liciten, passant per una sèrie de mesures de suport com la tutoria LGTB o recomanació d’eines i materials per a treballar la diversitat en les aules. A més, Lambda està elaborant un estudi per a analitzar l’evolució de l’acceptació de l’homosexualitat, transsexualitat i bisexualitat en les aules.

Conscients de la importància de la tasca que desenvolupa el grup d’Educació de Lambda, moltes entitats, associacions i sindicats implicats en l’àmbit educatiu han donat el seu suport al pla Divèrsia: Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana, la Federació Valenciana d’Estudiants, FAPA València, AMPGYL-associació de mares i pares de gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals, Movimiento contra la Intolerancia, Florida Universitària, la Facultat de Magisteri de la Universitat de València i la seua unitat d’igualtat, la Universitat Politècnica de València, la Unió Cooperatives d’Ensenyament Valencianes, i els sindicats CGT, CCOO, Intersindical Valenciana i UGT-FETE PV.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.