L’EMT registra un augment del 9’1% del nombre de passatgers, el major de tot Espanya segon l’INE

València Notícies | Redacció.- València és la ciutat d’Espanya que ha registrat un major increment de passatgers, segons les dades de l’INE (Institut Nacional d’Estadística), amb un augment del 9,1% durant el mes d’octubre. Així ho ha assenyalat hui el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, durant la sessió del Ple municipal en què s’han aprovat les tarifes de l’Empresa Municipal de Transport (EMT) per a l’any que ve.

Segons l’INE, l’EMT va registrar l’esmentat increment del 9’1, amb un total 8.653.000 passatgers transportats. Si ens atenim al conjunt de l’any, l’increment mitjà acumulat en el transport urbà amb autobús públic a la nostra ciutat era del 6’1%, el segon major, després de Madrid, registrat entre les grans ciutats espanyoles.el-pleno-aprueba-mantener-las-tarifas-de-los-bonos-sociales-para-garantizar-un-transporte-publico-universal

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat les noves tarifes per al 2017, que preveuen mantindre les tarifes dels Bons Socials (Bo Or, Amb Tu, Família Nombrosa, EMTJove i Bo Infantil) i ampliar la cobertura del títol de transport destinat als pensionistes. També s’inclourà totes les persones amb una discapacitat de més del 65 % i es posarà en marxa una ferramenta de control “per a evitar el frau i garantir que el transport a la ciutat de València siga universal”.

Tal com ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, les noves tarifes de l’EMT entraran en vigor el pròxim dia 1 de gener, i inclouen l’increment únicament d’un títol de transport, el Bo 10, que augmenta 50 cèntims per viatge. L’edil ha reiterat que “este increment s’ha fet per a suportar els canvis de millora del servici que l’EMT presta a la ciutadania sense ajuda del Govern estatal”.

Amb l’augment de passatgers amb autobús urbà del 9’1 % i este xicotet augment en el Bo 10, l’Ajuntament “espera compensar la falta de finançament que ens correspon i no ens donen, i suposarà un increment d’ingressos de l’EMT que repercutirà en més autobusos i més conductors (dels 1.109 que eren al gener del 2016, a 1.181 al desembre del 2017) i, per descomptat, en un millor servici”. El regidor ha recordat que, a falta d’un contracte programa com el que tenen altres ciutats, el pressupost de l’EMT per al 2017 és de 105,8 milions d’euros, 60 milions dels quals els aporta l’Ajuntament, “mentre que la contribució de l’Estat és de zero euros”.

Tant el Grup Popular com el Grup Ciutadans han mostrat el seu “total rebuig” a este increment del Bo 10, i han criticat la gestió del regidor Grezzi al front del transport urbà. El regidor popular Alberto Mendoza ha acusat l’equip de govern de “perjudicar, per mitjà d’una pujada d’impostos encoberta, l’opció del transport públic, que”, ha defés, “hauria de continuar sent una alternativa atractiva al transport privat”. L’edil ha qualificat la previsió tarifària per a l’any que ve d’“abusiva i desproporcionada”, i ha assegurat que “no hi ha cap justificació per a portar-la a cap”.

Per la seua banda, el regidor de Ciutadans, Narciso Estellés, ha acusat el regidor Grezzi de dur a terme una “pèssima gestió de l’EMT”, i ha afirmat que “l’any passat es va fallar perquè es va realitzar una previsió de vendes excessiva, i ara es torna a fallar a l’incrementar la previsió de creixement sobre allò que no s’ha crescut”. El regidor ha criticat que se “repercutisquen eixos errors sobre la ciutadania, que ja patix la falta de personal de l’EMT”.

El regidor de Mobilitat ha defés la seua labor al capdavant de l’empresa pública, “que actualment té una direcció experta i qualificada” i ha indicat que “s’està donant un primer pas per a recuperar la gestió en mobilitat després de 24 anys, el balanç de la qual va ser la pèrdua de passatgers i la falta de contractació de personal”.

Durant 2017 “l’autobús continuarà sent el mitjà de transport més barat a València, amb noves mesures i ajudes a qui tinga dret a estes per a garantir la universalitat del servici”, ha afegit. A principis d’este mes de desembre eren 113.473 els usuaris de l’EMT que viatgen amb Bo Or, 23.410 persones compten amb la targeta Amb Tu, 12.834 amb Bo Jove i 8.965 amb Bo Infantil.

Grezzi ha conclòs denunciant la falta de finançament estatal per a la mobilitat en la ciutat, com sí que tenen ciutats com Barcelona o Madrid, “que des de 2002 han rebut 2.000 milions d’euros en este concepte, mentre que la nostra ciutat”, ha conclòs, “no rebia ni un cèntim”.

Les noves tarifes han sigut aprovades amb el vot a favor de l’equip de govern, mentre que els partits de l’oposició han votat en contra.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.