Les beques Talent financen amb 25.000 € la formació investigadora de 9 estudiants de la UJI

Reunió de la comissió de les beques TalentL’alcaldessa de Castelló assegura que el suport municipal a l’alumnat repercutirà en el desenvolupament de la ciutat

L’Ajuntament de Castelló, juntament amb la Universitat Jaume I i a través de la Càtedra ‘Ciutat de Castelló’, ha atorgat les beques ‘Talent’ a nou alumnes de màster i grau de l’UJI. En aquest sentit, cada estudiant rebrà 2.777 euros per a finançar la seua formació en investigació en aquesta universitat.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat el compromís de l’ajuntament amb el foment del talent de la ciutadania, especialment el de “els joves investigadors i investigadores, per això volem col·laborar en l’esforç econòmic que han de fer les famílies”. Marco ha subratllat que es tracta d’una manera de “valorar el treball i sacrifici personal dels estudiants amb els millors expedients universitaris”.

“L’alumnat seleccionat té un nivell acadèmic excel·lent, per la qual cosa mereixen que aquesta institució avale la seua formació investigadora, ja que dels seus estudis obtindrem una millora social i econòmica per a Castelló”, ha subratllat Marco. Així mateix, la concessió de les ajudes s’ha efectuat mitjançant concurrència pública per un import total de 25.000 euros per als seleccionats que es destinarà a cobrir la seua formació acadèmica i investigadora en la Universitat Jaume I.

Els triats són de ciències tan diverses com Economia i Finances, Química, Informàtica, Psicologia, Traducció i Interpretació, Enginyeria i Disseny Industrial. Quant als projectes presentats, alguns es centren en l’estudi de les noves tecnologies en les Smart City, psicologia esportiva, robòtica, sostenibilitat ambiental, assumptes europeus o productivitat econòmica, entre altres qüestions.

D’altra banda, l’ajuntament també té en marxa una iniciativa destinada a joves per a fomentar el coneixement ciutadà sobre la Unió Europea. Així doncs, ‘Europa Transforma Castelló’ està dirigit a equips de 2º de Batxillerat i grau superior d’FP i premia amb un viatge a Brussel·les el millor vídeo que mostre què representa l’estratègia Edusi per a la ciutat, un projecte que ha suposat la major inversió de fons europeus a Castelló.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.