Les exportacions de la Comunitat Valenciana creixen un 4% al gener-octubre

gruas contenedores comunidad valenciana puerto valencia exportaciones (8)Les exportacions de la Comunitat Valenciana han ascendit a 25.388,9 milions d’euros en el període gener-octubre de 2018, la qual cosa representa un increment del 4% respecte al mateix període de l’any anterior, segons les dades fetes públiques per la Direcció Territorial de Comerç de la Comunitat Valenciana.

Aquestes dades situen a la Comunitat Valenciana com la tercera Comunitat Autònoma espanyola més exportadora, amb el 10,6% de les exportacions.

En l’acumulat gener-octubre, el sector d’automoció registra un descens del 9,3%. L’agroalimentari, en segon lloc, experimenta un ascens del 1’1% amb el 17,6% de l’exportació valenciana. Li segueixen les semimanufactures no químiques, amb un 5,2% d’augment i un pes del 14,6%.

Els productes químics registren un augment del 9,1% amb un destacat 12’6% d’augment dels esmalts ceràmics. Les manufactures de consum augmenten un 2,8%. Els béns d’equip creixen un 3’1%.

Per àrees geogràfiques, Europa concentra el 68,8% de les exportacions de la Comunitat Valenciana, amb un augment del 3,1%. Alemanya és la primera destinació de les exportacions valencianes amb 3445 milions d’euros i un ascens del 3,8%. Li segueix França, amb 3253 milions d’euros i un increment del 10,6%.

Les vendes dirigides a Amèrica experimenten un increment del 10,4%. els Estats Units creix un 10,2% mentre Xile a Amèrica Llatina creix per damunt del 15%. Àsia registra un descens del 6,7% i Àfrica incrementa les seues importacions de productes valencians un 16%. Algèria creix un 18% i el Marroc un 11%

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.