Les famílies dels pacients de Bétera agraeixen que se’ls haja escoltat per primera vegada

Recepción familiares Hospital Psiquiátrico foto_Abulaila_ (2)_0Les famílies dels pacients del Psiquiàtric de Bétera agraeixen que se’ls haja escoltat per primera vegada

El president de la nova Diputació, Jorge Rodríguez, s’ha reunit amb les famílies dels interns del psiquiàtric de Bétera per a anunciar-los la retirada de taxes que estaven pagant per l’estada en aquest centre públic propietat de la Diputació.

Els assistents a la cita, pares i germans, dels interns del psiquiàtric, van tenir ocasió de transmetre públicament el seu agraïment per ser la primera vegada que la Diputació ha convocat a les famílies per a dir-los alguna cosa.

La mare d’un dels pacients va afirmar que el seu fill està en aquesta institució mental des de fa 30 anys i que per seguretat dels seus propis actes només pot estar allí però que com a mare mai s’ha despreocupado ni ha volgut cedir-li la tutela a l’Administració.

Un altre familiar assegurava que com a tutor del seu germà sempre s’ha sentit ofès quan ha escoltat que la Diputació és la família dels interns perquè ell mai ha deixat de ser la seua vertadera família i exercir com a tal.

El president Jorge Rodríguez va escoltar i va respondre a cadascuna de les persones que van voler intervenir.

Davant la notícia de la supressió de taxes, només va haver-hi una pregunta respecte al recurs que hi ha en el TS després de la sentència dictada a favor de les famílies que s’oposaves a les taxes del psiquiàtric.

La resta de l’extensa reunió es va centrar en la situació dels interns després de la unificació dels dos pavellons sense diferenciar gravetat i patologies, les eixides amb empremta dactilar als malalts que tenen permís per a açò, les instal·lacions del centre i amb major preocupació, el futur del psiquiàtric.

La germana d’una de les dones ingressades, infermera de professió, va explicar que l’únic lloc on poden estar persones és allí perquè els familiars no poden atendre’ls en les seues cases amb les condicions que necessiten.

Tant Jorge Rodríguez com la diputada de l’Àrea, Mercedes Berenguer, es van comprometre a seguir estant en contacte amb els familiars per a informar-los que institució serà competència en un futur el psiquiàtric, encara que el president va afirmar que aquesta decisió no ha d’afectar als malalts i les seues famílies.

Eliminació de les taxes

Rodríguez va comunicar als familiars de pràcticament la totalitat dels interns, que l’eliminació de taxes s’engegarà a partir de l’1 de gener.

“Estem en l’obligació com a Administració de lluitar per que hi haja una igualtat real, que passa per remoure aqueixos obstacles que fan cada vegada més difícil que un malalt mental es veja sotmès no a un pagament sinó un repago, perquè al cap i a la fi vostès ja paguen els seus impostos, i fruit dels impostos que paguem tots es donen els serveis públics que ofereixen les diferents Administracions Públiques”, va asseverar Jorge Rodríguez.

El president Rodríguez ha finalitzat dient que “anem a apostar per la salut mental perquè es preste el servei amb tota la dignitat que mereixen aquestes persones”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.