Les pernoctacions de turistes en la ciutat han crescut un 11,8% en el que portem d’estiu

València Noticies | Redacció.- L’alcaldessa accidental, Sandra Gómez, ha manifestat hui la seua satisfacció pels resultats de la campanya turística 2016 a la ciutat de València, després de conéixer-se les últimes dades del període estival, que reflectixen un increment de l’11,8% en les pernoctacions a la ciutat respecte a l’any passat. Gómez s’ha reunit este matí amb el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, amb qui ha valorat les dades de la campanya estival d’enguany.

L’alcaldessa accidental ha destacat l’augment de l’11,8% en les pernoctacions a la ciutat de València respecte de l’any passat, de les quals, un 18,8% correspon a persones estrangeres, “i això significa”, ha subratllat, “que la ciutat s’està convertint cada vegada més en un lloc de referència nacional i internacional”. En este context, Gómez ha subratllat l’augment significatiu del nombre de vols a la nostra ciutat respecte al 2015, que s’ha incrementat en un 13,3% respecte al passat període estival, “cosa que fa de la nostra ciutat”, ha afegit, “un punt d’atracció de persones estrangeres que volen visitar el nostre país”.

La alcaldesa accidental, Sandra Gómez, se ha reunido hoy con el secretario autonómico de Turismo, Francesc Colomer.
image-417449

Vistes les xifres, Gómez ha assegurat que “a pocs dies que acabe la campanya estival, podem dir que estem molt satisfets amb el treball que s’està realitzant, que a hores d’ara ja està donant els seus fruits”.

Precisament, l’alcaldessa accidental ha destacat el canvi que ha suposat el nou model de gestió turística, “respecte a l’anterior, en què cada administració pública (Ajuntament, Diputació i Generalitat) mirava cap a un costat a l’hora de dirigir les estratègies de les polítiques del sector; mentre que ara, les tres administracions focalitzen tots els seus esforços i recursos a dirigir-se a unes accions concretes”. En esta dinàmica s’inscriu el conveni que es firmarà en breu entre l’Ajuntament i l’Agència Valenciana de Turisme, que reflectix la voluntat de cogestió en este camp.

Segons este conveni, la nova Agència de Turisme tindrà participació per part del sector privat, i subratllarà el paper de la ciutat de València com a principal pol d’atracció turística de la Comunitat Valenciana. De fet, l’Ajuntament estarà integrat en el Comité de Direcció de l’entitat, amb un paper principal en la direcció de les polítiques turístiques que es duen a terme en la Comunitat Valenciana. “Va en la línia de tot el treball que s’està desenvolupant al llarg d’este any”, ha explicat l’alcaldessa accidental,  “en què es veu clarament la voluntat de col·laboració, i amb el qual s’ha triplicat la col·laboració econòmica que hi ha entre les administracions”.

En pareguts termes s’ha manifestat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, qui ha destacat l’increment de la col·laboració entre l’Agència de Turisme i l’Ajuntament de València ja que, segons ha afirmat “la ciutat ha de ser un referent i una amfitriona turística de primer nivell”. A més, ha afegit que el conveni que es firmarà en breu “donarà suport a allò que és un centre turístic de primer nivell, com és València”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.