BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

L’especialista barroc Ton Koopman debuta al davant de l’Orquetra de València amb Bach i Handel

El Péndulo | Redacción.- El director holandés Ton Koopman és un reconegut especialista en la interpretació de la música antiga i barroca, que debuta demà divendres (19:00 hores) al davant de l’Orquestra de València.

Es tracta d’un concert en què amb motiu del Dia de la Dona, celebrat ahir dimecres, tindrà com a protagonistes a la concertino Anabel García del Castillo i a la solista Esther Vidal, professores de la mateixa orquestra. D’esta manera, el  públic podrà escoltar un programa del gran barroc a la Sala Iturbi del Palau de la Música de València, en el qual figuren la Suite per a orquestra núm. 3 BWV 1068 i els concerts per a un i dos violins BWV 1041 i BWV 1043 respectivament, de Johann Sebastian Bach, i altra obra mestra com és la “Música per als reials focs artificials” de George Frideric Handel.

Els programes que ha dirigit Ton Koopman, en les cinc visites que ha fet al Palau de la Música amb l’Amsterdam Baroque Orchestra, han sigut sempre d’absoluta referència i de rigor històric. És lúnic que ha interpretat en l’auditori valencià tres de les quatre passions de Johann Sebastian Bach: Sant Marc (2000), Sant Joan (2011) i Sant Mateu (2014). Precisament, tornarà a dirigir esta última amb la seua formació el proper diumenge 2 d’abril, dins de la programació de Primavera. Va estudiar orgue, clavecí i musicologia a Amsterdam. En 1979 va fundar l’Amsterdam Baroque Orchestra. Últimament desenvolupa una intensa activitat com a director invitat, ha treballat amb les filharmòniques de Berlín, Nova York, Munic, simfòniques de Chicago, San Francisco, de la Radiodifusió de Baviera, Reial del Concertgebouw, Tonhalle de Zuric i Cleveland.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.