L’Horta Sud exigeix la millora del sistema educatiu valencià

La Plataforma continua compromesa amb l’escola pública i anima a participar en la manifestació del 14N contra la LOMQE

Dimecres 4 de novembre la Plataforma en defensa de l’ensenyament públic de l’Horta Sud s’ha reunit de nou per tractar la situació ensenyament públic després de les eleccions autonòmiques del 24 de maig, les perspectives de continuïtat o derogació de la LOMQE i l’estat dels centres de la comarca afectats per les pluges.

IMG-20151104-WA0007
image-255844

La Plataforma exigeix a la Conselleria d’Educació l’aplicació de mesures per a la millora del sistema educatiu valencià, com ara la baixada de les ràtios i de la càrrega lectiva del professorat, el cobriment de les baixes de manera immediata, la millora de les instal·lacions i de les plantilles en totes les etapes educatives, etc.

Així mateix, li demana la no improvisació en ensenyament, així com l’establiment de prioritats. La Plataforma qüestiona la manera com s’han posat en marxa el programa pilot experimental per incorporar alumnat de 2 anys, en 35 col·legis d’infantil i primària aquest curs, de forma precipitada i sense cap mena de debat pedagògic ni acord amb la comunitat educativa. També es critica la precipitació i la manca de consulta en dur a terme el programa XarxaLlibres que, a més, exclou determinats projectes educatius.IMG-20151104-WA0008

La Plataforma insisteix en la necessitat de paralitzar l’aplicació de la LOMQE al País Valencià, una llei injusta, antidemocràtica, segregadora, classista, mercantilista i privatitzadora del sistema educatiu que ha estat imposada sense comptar amb el consens de la comunitat educativa. És per això que cal continuar lluitant per aconseguir la derogació d’aquesta nefasta llei.

D’altra banda, la Plataforma denuncia que el temporal de pluges que hem patit els darrers dies ha provocat problemes en molts centres educatius de la comarca, sobretot en aquells que compten amb unes instal·lacions antigues o que estan en barracots. Per exemple, les goteres han inundat aules, s’ha fet malbé material escolar i en alguns casos fins i tot s’ha hagut de desallotjar a l’alumnat, com ha passat als centres en barracots CEIP Ciutat de Cremona d’Alaquàs o CEIP Núm. 5 d’Aldaia, i a l’IES Tirant lo Blanch de Torrent. També s’han produït incidències en el CEIP Rosa Serrano de Paiporta, el CEE La Encarnación de Torrent, el CEIP Jaume I d’Alcàsser i el CEIP Sant Blai d’Albal. Davant aquesta situació, des de la Plataforma exigim un pla d’actuació de revisió i adequació de les infraestructures escolars, així com la construcció dels centres en barracots, com ara el CEIP Ciutat de Cremona d’Alaquàs.
Finalment, la Plataforma reitera la necessitat de continuar mobilitzant-se en defensa d’un ensenyament públic, de qualitat, gratuït, laic, compensador de desigualtats i en valencià, i anima a tota la comunitat educativa i als col·lectius socials a participar el 14 de novembre en la manifestació contra la LOMQE que tindrà lloc a la ciutat de València a les 18h.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.