L’Institut Valencià de Cultura obri el termini de les proves de selecció per a la Jove Orquestra de la Generalitat

18.01.29_JOve_OrquestraL’Institut Valencià de Cultura ha obert el termini de presentació per a les proves de selecció per a cobrir les places vacants en 2018 de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, en les següents especialitats: flauta, fagot, tuba, arpa, percussió, violí, viola i violoncel.
L’objecte de la convocatòria és fer audicions a joves instrumentistes d’aquestes especialitats perquè formen part de l’orquestra i perquè participen en les trobades de la JOGV i en les activitats que s’organitzen en el període comprés entre juliol del 2018 i juliol del 2021.

Per tal de poder presentar-s’hi, els aspirants hauran d’haver nascut o residir al territori valencià, ser majors de 16 anys i menors de 26, en el moment de la prova, i haver finalitzat els estudis del tercer cicle del grau mitjà d’ensenyaments musicals.

Excepcionalment, en funció del nombre de sol·licituds, el tribunal podrà ser flexible i decidir admetre aspirants que no tinguen la titulació demanada o l’edat mínima establerta, però acrediten una trajectòria artística d’especial interés.

Les places vacants per a cobrir en les audicions són: 3 places de flauta, 3 de fagot, 1 de tuba, 1 d’arpa, 6 de percussió, 15 de violí, 4 de viola i 6 de violoncel. El termini per a la presentació de sol·licituds acaba el 28 de febrer. Els aspirants hauran d’enviar junt amb la sol·licitud, tres exemplars de l’obra lliure triada per a l’audició.

La llista definitiva dels aspirants admesos es farà pública a partir del 30 de març al tauler d’anuncis de la direcció adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC i a la seua web. En aquesta relació figurarà el calendari de les proves.

Les audicions es realitzaran entre el 8 i el 19 d’abril. El tribunal estarà format pel director Musical i Pedagògic de la JOGV, Pablo Rus, en qualitat de president, un vicepresident i dos vocals de reconegut prestigi, i com a secretaria amb veu, però sense vot actuarà la secretària tècnica de la JOGV.

Una vegada formalitzada la incorporació a la JOGV, els aspirants passaran a ser membres titulars. El període de permanència com a membre titular serà de tres anys que pot prorrogar-se mitjançant una nova concurrència i superació d’audicions, sempre que l’aspirant no supere l’edat de 26 anys.

Aquells aspirants que hagen superats les audicions de selecció, però no puguen passar a ser membres titulars per no haver-hi prou places, seran inclosos en l’acta en qualitat de reserves i podran cobrir baixes d’altres músics titulars o actuar en qualitat de reforços per necessitat d’ampliació de la plantilla segons el criteri de la direcció artística de la JOGV.

Els membres titulars de la JOGV tenen dret a les despeses de transport, allotjament i manutenció en totes les trobades a què siguen convocats. En aquestes rebran classes de perfeccionament de tècnica instrumental i interpretació musical, i en serà obligatòria l’assistència a les trobades de la JOGV.

Proves de director assistent

L’Institut Valencià de Cultura, també convoca proves d’admissió per a director assistent de la Jove Orquestra. L’objecte és seleccionar un jove director o directora per a cobrir aquesta plaça. La convocatòria està adreçada a joves que han acabat o estan cursant els estudis de direcció d’orquestra nascuts o residents al territori valencià.

Els aspirants hauran d’omplir una sol·licitud i adjuntar-ne el currículum, la titulació i l’expedient acadèmic, la carta de recomanació de dos professors i un DVD en què estiga dirigint una formació. El termini de presentació també finalitza el 28 de febrer.

S’hi seleccionaran fins a un màxim de 6 sol·licituds, que es faran públiques a partir del 18 de juny. Les proves es realitzaran el 21 de juliol, durant la Trobada d’estiu de la JOGV.

L’aspirant que siga seleccionat per a cobrir la plaça de director assistent s’incorporarà a l’activitat de l’orquestra en la Trobada de primavera del 2019 i la durada de la seua vinculació serà de dos anys. Les funcions del director assistent seran determinades en cada trobada pel director titular.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.