L’IVC i el Teatre Escalante coorganitzen Danseta

my baby is a queen-La petita malumalugaDanseta torna més forta. Danseta de Dansa València, el festival organitzat per l’Institut Valencià de Cultura que se celebra del 9 al 14 d’abril, torna plena de força amb una programació que recull quatre de les creacions coreogràfiques de major qualitat que s’estan oferint actualment en l’escena local i nacional per a públic familiar.

Com apunta Mar Jiménez, directora del festival, la línia de programació Danseta suposa “acostar el públic familiar a la dansa, que la gaudisquen, fer-lo més coneixedor, i encara més enllà, aconseguir nous  públics per a la dansa contemporània”.

Una proposta de programació que compta amb la col·laboració del Teatre Escalante, dependent de la Diputació de València. Per al seu director, Josep Policarpo, “l’ Escalante vol convertir-se en un centre dinamitzador de les arts escèniques per a la infància i la joventut. Més enllà de la nostra activitat regular, volem col·laborar amb altres institucions i festivals que tinguen en el punt de mira els nostres xiquets i xiquetes. Enguany ens sumem a Dansa València i coorganitzem el cicle Danseta, que l’IVC va recuperar l’any passat, i que enguany reforçarem junts”.

La Petita Malumaluga, companyia dedicada als bebés de la primera infància (de 0 a 4 anys), estrena el seu nou espectacle que aborda qüestions com la diferència, l’origen, el gènere i la sexualitat o la discapacitat: My baby is a queen.

“Volem tractar temes importants que ens interessen, amb un llenguatge adult, diferents capes i total naturalitat” afirma la companyia. Amb set intèrprets en l’escenari, quatre ballarins i tres músics, l’espectacle integra totalment els espectadors en un espai de 360º on els adults se senten en cercle i els xiquets poden moure’s lliurement i explorar. Es podrà veure el dissabte 13 d’abril a l’Espai Inestable.

La companyia Aracaladanza, referent internacional en el gènere, porta a Dansa València el seu nou treball ‘Play’. Part de l’èxit d’Aracaladanza es deu a com combina la dansa amb el teatre d’objectes. Arribant a crear un estil propi, visualment poètic que ha sabut connectar molt bé amb els joves espectadors. “Play naix com un llenç en blanc, sense mirada determinada, sense inspiracions concretes. El joc es construeix amb el propi joc, que respecta l’univers poètic amb el qual sempre somiem en Aracaladanza”, diuen sobre la seua nova creació. Serà el 13 d’abril al Teatre Principal.

La companyia valenciana Fil d’arena dansa-teatre estrena la seua nova producció ‘Nina’ el diumenge 14 d’abril a Carme Teatre. “Nina ens parla d’allò avorrit que ens vol atrapar cada dia; d’una xiqueta que fa tot el que d’ella s’espera i això la va transformant en un ésser inanimat; de la nostra essència i del nostre poder per a canviar el color del món” apunta aquesta companyia col·lectiva que utilitza el cognom dansa-teatre, en trobar-se en el límit de tots dos.

Danseta també porta una proposta de carrer. ‘Hippos’ de la companyia Zoom Zoom Teatre i Quim Bigas. Un espectacle que farà les delícies dels més xicotets mentre recorren al costat dels pesats hipopòtams la cerca de ser diferent, capaç de defensar-se, i sentir-se bé amb un mateix. Zoom Zoom Teatre és un projecte artístic que es dedica a la creació, producció i difusió d’espectacles per a ‘adults’ a partir de 4 anys.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.