L’IVC organitza el Dia del Cant Valencià d’Estil a València i Potries

18.10.06_cartel_2018_cant_estil_valencia

L’Institut Valencià de Cultura organitza per tercer any consecutiu la celebració de dos dies del Cant Valencià d’Estil, que enguany tindran lloc el diumenge 7 d’octubre a la ciutat de València, com és habitual des del 1998, i el dilluns 8 d’octubre al poble de Potries, Capital Cultural Valenciana 2018 juntament amb Sagunt.

Durant aquests dos dies, un grup de ‘cantaores’ i ‘cantaors’ mostraran totes les variants del cant d’estil i de les ‘albaes’ de l’Horta, que sempre han estat presents en la vida quotidiana, tant en moments especials i de celebració com en activitats habituals com el treball, i que són manifestacions de la música tradicional valenciana que es posen en valor mitjançant aquestes activitats.

A València, diumenge 7 d’octubre, el dia del cant d’estil començarà amb una actuació itinerant a les 17.30 hores, que recorrerà el trajecte entre l’Almodí i la plaça del Carme i que conclourà amb una actuació a les 19.30 hores a l’escenari del claustre gòtic del Carme Centre de Cultura Contemporània.

A Potries, dilluns 8 d’octubre, l’actuació itinerant començarà a les 17.30 hores a la plaça de l’Ajuntament i farà diferents parades fins a arribar a l’escenari situat a la plaça del País Valencià, on es farà una actuació amb el públic assegut a les 19.30 hores.

Segons la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC, Marga Landete, la celebració dels dies del Cant Valencià d’Estil té dues finalitats. “La primera és reviure la comesa original de les cançons d’estil i de les ‘albaes’, que era la de ser utilitzades en les rondes o passejades informals. La segona és fer evident que aquesta funció és exactament la mateixa que té en l’actualitat, cosa que converteix aquest gènere sublim de la tradició valenciana en un vehicle expressiu actual de primera magnitud”, ha indicat.

Com a intèrprets del cant d’estil i de les ‘albaes’, les jornades tindran a Maria José Ruiz, ‘Marisé de Montolivet’; Teresa Segarra; Maria Amparo Hurtado; Noèlia Llorens, ‘Titana’; Emilio Luis, ‘Milio del Puig’; Toni Guzmán; Jacint Hernández i Christian Penalba, de l’Alcúdia.

Al vers, estaran Vicent Ribelles, Vicent de Rosa i Salvador López, ‘Voro de Paterna’. A l’acompanyament musical, hi haurà músics de vent de Bétera: Carlos Sánchez a la trompeta, Enrique Doménech al clarinet i Víctor Gámez al trombó. També estaran presents músics de corda de Godella: Pep Juste al guitarró i Julian Romero i Pepe Balaguer a la guitarra. Els dolçainers Canya Badà d’Ondara estaran a càrrec de les dolçaines i el tabal. Cal destacar que aquestes jornades són coordinades per Jordi Reig.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.