L’IVCR+i celebra la Cerimònia Local d’Europa Nostra pel premi a la restauració dels esbossos de Joaquim Sorolla

18.12.15_IVC+R

La seu de l’Institut Valencià de Conservació, Restauració i Investigació (IVCR+i) acull la Cerimònia Local d’Europa Nostra, en la qual es descobrirà la placa de bronze del Premi Unió Europea de Patrimoni Cultural per la restauració dels esbossos de Joaquim Sorolla de ‘Visió d’Espanya’ de la Hispanic Society of America de Nova York. La cerimònia se celebra el dilluns, 17 de desembre, a les 13 hores.

A la Cerimònia Local assistiran la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga; el subdirector general de l’Institut de Patrimoni Cultural d’Espanya IPCE a Madrid, Javier Rivera; la presidenta d’Hispania Nostra, Araceli Perereda, i la subdirectora de l’IVCR+I, Gemma Contreras.

El treball que va realitzar l’IVCR+i amb la recuperació dels 32 esbossos del pintor valencià Joaquim Sorolla va obtindre el Premi Unió Europea de Patrimoni Cultural/Premis Europa Nostra 2018, que reconeix i fomenta les millors pràctiques relacionades amb la conservació, investigació i gestió del patrimoni cultural.

El guardó va ser lliurat a la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, el passat mes de juny en un esdeveniment celebrat a Berlín amb el compromís de celebrar una cerimònia local, que es produirà el dilluns 17 de desembre.

Entre maig de 2013 i desembre de 2014 a València es van restaurar els esbossos de Sorolla en un procés multidisciplinari en què van intervindre restauradors de paper i pintura, físics, químics, fotògrafs i historiadors de l’art de l’IVCR+i, així com altres institucions que col·laboren habitualment amb l’Institut.

L’exposició ‘Sorolla íntim, esbossos de Visió d’Espanya’ va ser la culminació d’aquest treball, que es va exposar amb gran èxit en diferents ciutats espanyoles i va permetre mostrar tant el procés creatiu de Sorolla, a través dels seus esbossos, com la complexa intervenció de restauració realitzada pels professionals de l’IVCR+i que van utilitzar la tècnica japonesa SOKO i els criteris més respectuosos i avançats en conservació i restauració.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.