L’Observatori de l’Aigua de la Comunitat Valenciana comptarà amb una àmplia participació ciutadana

181107_Con_presidenta_Observatorio_de_Paris_(8)

La consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, s’ha reunit aquest dimecres amb Graciela Schneier-Madanes, presidenta de l’Observatori Parisenc de l’Aigua, que intervindrà en la Jornada d’Inici dels Treballs de l’Observatori Ciutadà de l’Aigua de la Comunitat Valenciana, que tindrà lloc aquest dijous en el Museu d’Història de València. En la reunió ha participat també el secretari autonòmic de Medi Ambient, Fran Quesada.

Durant la trobada, ambdues dirigents han intercanviat impressions i plantejaments sobre el desenvolupament d’una gestió transparent, eficaç i de servei públic dels recursos hídrics.

La creació de l’Observatori de l’Aigua és un compromís del Consell contret en el Seminari d’Hivern de gener de 2018, quan es va aprovar la seua posada en marxa amb l’objectiu d’analitzar la situació de la gestió de l’aigua en la Comunitat Valenciana, amb presència ciutadana.

Per a iniciar l’activitat de l’Observatori, s’ha organitzat una jornada centrada en el cicle urbà de l’aigua, que comença demà, a la qual s’ha convidat a les organitzacions ciutadanes, associacions de veïns, de consumidors, d’ecologistes, de treballadors, de municipis, de l’àmbit universitari i experts.

El contingut de la jornada girarà entorn del proveïment d’aigua potable i el sanejament com a dret humà i serveis públics; dels reptes municipals en la gestió del cicle integral de l’aigua; de millorar, des de la transparència i des del coneixement, la informació sobre la gestió del cicle integral de l’aigua; i també al voltant de les tarifes.

Vore programa annexe.La consellera de Agricultura, Medio Ambiente, Cambio Climático y Desarrollo Rural, Elena Cebrián, se ha reunido este miércoles con Graciela Schneier-Madanes, presidenta del Observatorio Parisino del Agua, que intervendrá en la Jornada de Inicio de los Trabajos del Observatorio Ciudadano del Agua de la Comunitat Valenciana, que tendrá lugar este jueves en el Museo de Historia de Valencia. En la reunión ha participado también el secretario autonómico de Medio Ambiente, Fran Quesada.

Durante la encuentro, ambas dirigentes han intercambiado impresiones y planteamientos sobre el desarrollo de una gestión transparente, eficaz y de servicio público de los recursos hídricos.

La creación del Observatorio del Agua es un compromiso del Consell contraído en el Seminario de Invierno de enero de 2018, cuando se aprobó su puesta en marcha con el objetivo de analizar la situación de la gestión del agua en la Comunitat Valenciana, con presencia ciudadana.

Para iniciar la actividad del Observatorio, se ha organizado una jornada centrada en el ciclo urbano del agua, que comienza mañana, a la que se ha invitado a las organizaciones ciudadanas, asociaciones de vecinos, de consumidores, de ecologistas, de trabajadores, de municipios, del ámbito universitario y expertos.

El contenido de la jornada girará en torno del abastecimiento de agua potable y el saneamiento como derecho humano y servicios públicos; de los retos municipales en la gestión del ciclo integral del agua; de mejorar, desde la transparencia y desde el conocimiento, la información sobre la gestión del ciclo integral del agua; y también alrededor de las tarifas.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.