L’Orquestra de València interpreta per a les persones malaltes de L’hospital La Fe música de Vivaldi, Piazzola i Cold Play

El Péndulo | Redacció.- Professores i professors de la secció de corda de l’Orquestra de València, han interpretat hui al vestíbul de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València programa molt especial, amb obres de Vivaldi, Piazzola i del grup Cold Play, destinat a les persones hospitalitzades i els seus familiars, entre elles molts xiquets i xiquetes de l’àrea infantil.La Orquesta de Valencia en el Hospital La Fe.

El director del Palau de la Música, Vicent Ros, ha assistit a este concert que és una nova iniciativa del projecte social del Palau de la Música i de l’Orquestra de València, per acostar la música i la cultura a persones i col·lectius amb especials dificultats per a accedir-hi. Els músics han interpretat l’últim moviment, l’anomenat “Hivern” de les “Quatre Estacions” d’Antonio Vivaldi, el “Invierno porteño” d’Astor Piazzola i un arranjament per a corda de la cèlebre cançó “Viva la vida” del grup anglés Cold Play.

La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, ha volgut incidir en què tant el Palau com l’Orquestra de València “estan oferint un servici públic cultural i social molt important. Obrir el Palau també és aproximar-lo a aquelles persones que tenen més complicat gaudir dels nostres músics, i poder aproximar-nos en este sentit a les persones hospitalitzades és un aspecte en el qual volem incidir i desenvolupar amb molta força”. En este cas “d’una manera molt especial i enriquidora, doncs no oblidem que amb la música també podem proporcionar eixe confort i capacitat terapèutica que només la música és capaç de transmetre”. I a més “amb programes estudiats i especialment dissenyats com este, on s’ha pogut escoltar una combinació de l’hivern barroc i del tango,  amb la música dels nostres dies, i que tant ha agradat els assistents”.

Cal recordar que fa poques setmanes, personal de l’auditori valencià va compartir experiències de la seua historia i activitat, amb les xiquetes i xiquets hospitalitzats de curta i llarga estada d’este hospital. Precisament, al desembre del 2015, l’Orquestra va oferir un concert de Nadal al mateix vestíbul de La Fe, i que s’acaben de desenvolupar les activitats del Cicle Cermi, per a més de 400 persones amb diversitat funcional. Altres activitats socials han inclòs dos programes de l’Orquestra i un de la Banda Municipal al Centre Penitenciari de Picassent, una visita a les Corts en record a les víctimes de la Shoah, un concert per a persones refugiades al Palau de la Música, un concert per a víctimes de violència de gènere, i l’accés a assajos i concerts de persones refugiades i col·lectius amb diversitat funcional.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.