L’OV i Antonio Galera interpreten el jazzístic concert per a piano de Gershwin

El Péndulo | Redacció.- L’Orquestra de València interpretarà demà divendres (a les 19:30 hores) un programa nord-americà ple d’espectacularitat, ritmes frenètics, llatins i de jazz. D’esta manera i sota la direcció del maestro valencià Joan Enric Lluna, es podrà escoltar el jazzístic ‘Concert per a piano’ de George Gershwin, que serà interpretat pel concertista valencià Antonio Galera.

Imagen del ensayo con Antonio Galera y  J. E. Lluna junto a la OV. (Foto-Clara Miralles).
image-373578

Es tracta d’una obra que va ser estrenada el 3 de desembre de 1925 per la Simfònica de Nova York i el mateix Gershwin al piano, i és una col·lecció de grans melodies i ritmes populars nord-americans. En el programa també figura l’obertura ‘Candide’ i les danses simfòniques de ‘West Side Story’ de Leonard Bernstein, i ‘Sensemayá’ del mexicà Silvestre Revueltas.

Joan Enric Lluna compagina la seua labor de clarinetista amb la direcció d’orquestra i l’ensenyament. El seu compromís amb la música de cambra l’ha dut a actuar amb els quartets Alexander, Tòquio, Brodsky o Jerusalem. Ha dirigit a les orquestres Covent Garden Chamber, la Kensington Chamber de Londres i la Scottish Chamber, entre altres. Per la seua banda, Galera ha actuat en les sales Steinway Hall de Nova York, Salle Cortot de París o el Zhong Shan Hall de Taipei. Guardonat per la Yamaha Music Foundation of Europe i en el concurs ‘José Iturbi’ de València, els seus compromisos recents inclouen debuts a Londres (St. Martin-in-the-Fields) i Oxford (Balliol Hall). Amb motiu de l’any Granados tocarà ‘Goyescas’ en diverses ciutats europees.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.