Manuel estrena el primer tram de la Via Verda amb l’ajuda de la Diputació

02052018_Manuel_5La reconversió de l’antiga via de ferrocarril que travessa la localitat de Manuel en un camí verd per a vianants i ciclistes està cada vegada més a prop. El primer tram d’aquest projecte de més d’un kilòmetre de llarg ja és una realitat gràcies a les obres que ha realitzat l’Ajuntament de Manuel i que han comptat amb el suport financer de la Diputació. Amb l’acompanyament de les veïnes i veïns de la localitat, la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, i l’alcalde, Josep Antoni Pastor, juntament amb altres membres de la corporació, han visitat aquesta nova Via Verda que unirà els municipis de Manuel, La Pobla i Xàtiva.

 

L’adequació de l’antiga via de tren tant en aquest primer tram urbà com en el segon, on les obres ja han començat, ha sigut possible gràcies als 184.000 euros que el consistori riberenc ha rebut de la Diputació a través de les subvencions reglades del Pla Provincial d’Obres i Serveis de 2016 i 2017.

 

La vicepresidenta de la Diputació ha valorat que “aquesta via verda ha sigut una de les obres importants per a l’equip de govern, i tenien claríssim la seua prioritat,  perquè este poble havia estat tradicionalment dividit en dos per la via del tren, i per a ells era una reivindicació històrica que està fent-se realitat”.

 

“La col·laboració interinstitucional —ha continuat Amigó—ha sigut molt important en aquesta obra. Aquesta actuació l’ha tingut clara l’Ajuntament, i ells han decidit invertir diners que han rebut del SOM i dels IFS, i també diners que invertirà la Conselleria. Per tant, és una obra què serà possible gràcies a la col·laboració de totes les institucions”.

 

L’alcalde de Manuel, Josep Antoni Pastor, ha explicat que la Via Verda “és una obra molt esperada per als veïns de Manuel. Hem obert el primer tram del futur passeig que tindrem dins del poble i que han sigut possible gràcies a les inversions de la Diputació”. Pastor ha afegit que “la gent està emocionada, a Manuel el tren ha dut progrés però també ha tingut algun punt negre, gent que ha faltat”.

 

Manuel rep prop del doble de fons que abans

 

A més de les inversions destinades a la Via Verda, la localitat de La Ribera Alta ha percebut fons dels distints plans d’inversions de la corporació provincial per un valor total d’1.006.900 euros en l’actual legislatura, incloent la partida del Pla bianual de Serveis i Obres Municipals 2018-2019. Aquesta xifra és quasi el doble dels 595.940 euros que Manuel va rebre durant l’anterior legislatura.

 

Algunes de les intervencions que s’han realitzat amb aquests fons han sigut la millora de les instal·lacions del centre esportiu municipal de Les Salines; l’adequació acústica i d’accessibilitat del centre musical; l’adequació, millora i pavimentació de diversos carrers de la localitat; i també la recuperació de l’entorn del riu Albaida i del jardí del carrer Buenavista.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.