Mara Aranda, millor disc de folk 2015 per ‘Mare Vostrum’

Portada del disco.
image-270371

Portada del disco.

El Péndulo | Redacción.– ‘Mare Vostrum’ és el tapís d’una geografia musical que atresora el coneixement millor custodiat, de generació en generació, mitjançant d’unes cançons que en la veu de Mara Aranda recobren l’alè mai extingit de la Tradició. És sobretot la mostra convincent d’una trajectòria on la qualitat compositiva i interpretativa ha anat en línia ascendent a dir dels mitjans i premsa especialitzada no dubtant a comparar-la amb Cheikha Rimitti, Om Khalsoum o Elefhteria Arvanitakis.

Més enllà de parangons Mara Aranda és ja una icona de referència i té un lloc en la història al costat de les més grans dones del Mediterrani.

Mara Aranda està considerada la veu valenciana amb més projecció internacional de música del Mediterrani. Aquest any celebra els seus 25 anys de trajectòria professional,  en els que ha enregistrat una vintena de discos i ha fet conèixer el patrimoni universal de la nostra història i la nostra llengua en els escenaris d’arreu del món. Els dos discos precedents: ‘Dèria’ (2009) y ‘Lo testament’ (2013) foren també guanyadors del premi al millor disc de folk en els anys respectius del seu llançament.

La gala s’ha celebrat aquest diumenge passat, cel.lebrant els 10 anys d’existència dels mateixos, al Palau de la Música de València,  presentada per Amàlia Garrigós i amb la participació, en diferit, d’Eugeni Alemany i Xavi Castillo. El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; la vicepresidenta Mónica Oltra; Enric Morera, president de les corts valencianes; Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la diputació de València, així com representants d’Escola Valenciana i d’altres institucions i col.lectius valencians rellevants i també periodistes, han assistit per tal de recolzar, per primera vegada tots plegats, els premis que s’organitzen des de fa 10 anys pel col.lectiu Ovidi Montllor de músics i cantants en valencià.

Mara Aranda.
image-270372

Mara Aranda.

Enguany, el jurat, format per Xavier Aliaga, Vicent Xavier Contrí, Josep Vicent Frechina (secretari), Carla Gonzàlez, Eduard Guillot, Juan Manuel Játiva i Joaquim Vilarnau, ha pres en consideració 134 discos. Aquests són els premis finals en totes les categories:

Millor disc de cançó d’autor

Clara Andrés, Entrelínies (Mésdemil, 2014)

 Millor disc de folk

Mara Aranda, Mare Vostrum (Picap, 2015)

 Millor disc de hip hop i electrònica

Zoo, Tempestes vénen del sud (Propaganda pel Fet!, 2014)

 Millor disc de pop

Gener, El temps del llop (Mésdemil, 2014)

Millor disc de rock

Mox, Tuactes i rebomboris (Mésdemil, 2015)

 Millor maqueta

Geografies, Primer condicional (autoeditat, 2015)

 Millors arranjaments i producció

Aspencat, Tot és ara (Halley Records, 2015)

 Millor cançó

“Si el poguera partir (Cançó de batre)”, Mox amb Pep Gimeno ‘Botifarra’

 Millor lletra

“Contrallum”, Gener

 Millor disseny

Júlia, Nuvolàstic (Malatesta Records, 2015), amb disseny de Sofía Hernández

 Millor videoclip

“Música naix de la ràbia”, Aspencat

Produït per Tresdeu Media, amb direcció de Pau Berga

Propers Concerts:

Acompanyada de Jota Martínez (cítoles, viola de roda, lavta i bouzuki), Abel García (lauto, baglama i viola de roda) i Sacha Gotowtschikow (percussions tradicionals i orientals),  oferirà els propers concerts, a casa nostra:

2 de desembre, paranimf Universitat d’Alacant, 20:00 hores.

12 de desembre, teatre auditori Catarroja, 20:00 hores.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.