BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Marco destaca que el govern progressista ha executat més de 300 accions en el seu primer any

160915-pleno-estado-de-la-ciudad-6
image-421370
L’alcaldessa anuncia la realització d’una auditoria externa dels comptes municipals

Enric Nomdedéu explica que s’ha complit més del 25% del programa del govern en un any

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha realitzat un balanç positiu dels primers quinze mesos de govern progressista en la capital de la Plana durant la seua intervenció en el Debat de l’Estat de la Ciutat. Marco, que ha recordat algunes de les més de 300 accions de govern que ja s’han executat, ha afirmat que “2017 va ser un any decisiu per a Castelló, per a consolidar el canvi que iniciem en 2015 i en el qual seguim treballant” i ha anunciat algunes de les mesures més importants que va a posar en marxa el Govern en el futur més pròxim.

Quant al balanç d’aquest primer any, la primera edil ha destacat l’eficient gestió econòmica que ha realitzat el nou Govern Local i que ha fet possible tenir el superàvit més gran de la història de l’Ajuntament: 22,6 milions d’euros; que l’endeutament haja passat del 80 al 50%; que es paguen 10 milions d’euros menys als bancs o que la Generalitat Valenciana haja pagat més de 7 milions del deute que tenia pendent amb la nostra ciutat, quedant ara mateix pendent de pagament 1,7 milions d’euros. Una gestió econòmica que ha tingut una repercussió directa en la qualitat de vida dels ciutadans i que es concreta en mesures com la inversió de 19 milions d’euros en més de 60 projectes en tan sols 18 mesos, l’increment del pressupost per a benestar social o l’aposta per l’ocupació i la promoció econòmica.

L’alcaldessa ha reconegut que aquest primer any no ha sigut fàcil i s’han comès alguns errors com que encara no s’haja realitzat l’auditoria, que no es poguera aprovar la revisió de les ordenances fiscals l’any passat, les dificultats en l’engegada del Patronat de Festes o no haver aconseguit la cessió d’habitatges socials per part dels bancs. Per açò, Marco ha anunciat que algunes de les iniciatives que engegarà el pròxim Govern en 2017 seran “la contractació d’una auditoria externa de l’ajuntament i dels seus comptes, la celebració d’un congrés de festes que ens donarà les pautes perquè les festes siguen de debò de tots i totes, l’engegada una borsa d’habitatge de lloguer per a donar solució a la demanda d’habitatge social i d’una línia d’ajudes per a la rehabilitació d’habitatges per a persones en situació de vulnerabilitat”.

Amparo Marco també ha anunciat que una de les primeres decisions del Govern en 2017 serà la petició al Govern Central de la revisió dels valors cadastrals, perquè el valor dels immobles s’ajuste al preu del mercat, i ha avançat que el Pla General eixirà a exposició pública en el primer semestre de 2017.

La primera edil ha conclòs afirmant que “durant aquests 15 primers mesos de Govern progressista hem situat a les persones en el primer nivell de la decisió i l’actuació política. Tenim molts reptes que abordar i ho farem amb treball, il·lusió, honestedat i honradesa”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.