BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Uns 75.000 pares i mares han votat fins les 15h a les 315 escoles on es decideix una jornada escolar continuada

votacion_09_-_copia
image-421373

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport té dades provisionals de participació en les votacions a la jornada escolar dels 315 centres educatius.

«Hem establert un procediment públic, transparent i democràtic. Hem posat a l’abast de les comunitats educatives protocols ben clars per donar resposta a les sol·licituds de canvis en l’horari escolar. Per tant, des d’Educació hem acomplert amb la tasca que ens corresponia», ha declarat el conseller Vicent Marzà.

Fins a les 15 hores les dades de participació globals al conjunt del territori valencià ha sigut del 49,09% del cens de mares i pares, 74.753 persones. A les comarques d’Alacant han participat 64.153 famílies, un 49,68% del total, a les de Castelló 3.873, un 42,85% i a les de València 6.727, un 47,7%.

La jornada de consultes ha començat a les 9:00 i segons la normativa, les urnes estaran obertes un mínim de 10 hores i un màxim de 14 hores. Per tant, s’espera que les consultes finalitzen entre les 19:00 i les 23:00. La majoria de centres educatius tancaran les urnes entre les 19 i les 21 hores. Fins ara la jornada ha transcorregut sense cap incidència ressenyable en cap dels 315 centres educatius on es feia la consulta.

Una vegada enviats els resultats de l’escrutini a la conselleria, el director general de Política Educativa dictarà, entre el 19 i el 23 de setembre, l’autorització definitiva per tal que cadascun del centres educatius aplique el Pla Específic d’Organització de la Jornada Escolar que ha presentat. Les modificacions es podran aplicar a partir d’octubre, i coincidiran amb el canvi a l’horari habitual de tot el curs.

Cal recordar que els centres que han estat autoritzats per a realitzar les votacions han acomplert diferents processos: l’aprovació de dos terços del claustre del centre, seguida de l’aprovació de dos terços del Consell escolar, posteriorment la presentació d’un projecte pedagògic innovador i la garantia d’assegurar la gratuïtat de les activitats extraescolars. Si el 55% dels cens de famílies vota en positiu hui s’aprovarà el canvi d’horari del centre.

Educació garantirà els serveis de transport i menjador, així com l’obertura de les instal·lacions des de les 9.00 del matí fins a les 17.00.

L’autorització s’estendrà per períodes de tres cursos acadèmics renovables, sempre que els resultats s’ajusten a les millores previstes en el pla. L’avaluació es realitzarà en funció de la incidència del nou horari sobre el procés d’ensenyament-aprenentatge i els resultats obtinguts per l’alumnat.Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.