BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Marco es reuneix amb el secretari general d’Infraestructures per a abordar les actuacions pendents a Castelló

L’alcaldessa de Castelló reivindicarà davant Foment “les inversions públiques estratègiques” per a recuperar la senda del creixement i l’ocupació

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, viatjarà a Madrid dimecres que ve 21 d’octubre per a reunir-se amb el Secretari General d’Infraestructures, Manuel Niño González, una trobada en la qual l’alcaldessa abordarà la situació de les grans infraestructures pendents en la capital de la Plana com el projecte de Corredor Mediterrani entre Castelló i Tarragona, l’arribada de l’AVE o la construcció de l’estació ferroviària intermodal. Així mateix, l’alcaldessa, que acudirà a la reunió acompanyada del tinent d’alcalde d’Ordenació del Territori i Mobilitat, Rafael Simó, també preguntarà al representant del ministeri per les retallades en els serveis ferroviaris que està patint la capital de la Plana, i sobretot per la supressió de tots els serveis Alvia entre Castelló i Madrid.

En la trobada, Marco instarà al Govern Central al fet que “adopte les accions oportunes per a garantir les inversions públiques estratègiques de la ciutat i la província de Castelló, especialment les referides a la plataforma ferroviària d’alta velocitat, de manera que el Corredor Mediterrani compte amb ample internacional en dues vies entre Castelló i Tarragona, i que l’arribada de l’AVE siga una realitat en el termini de temps més breu possible”.

El Govern Local no entén la decisió de reduir el projecte del Corredor Mediterrani entre Castelló i Tarragona per a deixar que solament una de les vies compte amb ample internacional, mentre que l’altra quedarà en ample ibèric. “És una decisió que contradiu les reivindicacions justes de l’economia i la societat de Castelló”, assegura Amparo Marco.

Quant a l’estació ferroviària intermodal, la primera edil defensarà que aquesta infraestructura es quede a Castelló, tal com està previst des de fa anys. “Des del Govern Local anem a treballar sense descans per aquesta infraestructura, ja que la seua construcció és vital per a impulsar el desenvolupament econòmic de la nostra ciutat i la capital és la seua ubicació ideal des del punt de vista territorial, logístic i econòmic”.

Amparo Marco ha explicat que “Castelló no es mereix ni més ni menys que cap altre municipi de la Comunitat Valenciana ni d’Espanya i per açò anem a aprofitar tots els fòrums per a reivindicar els projectes estratègics necessaris que ajuden a la promoció econòmica i a la generació d’ocupació. Castelló ha sigut marginada durant massa temps en els pressupostos generals de l’Estat i ara és el moment de reivindicar el que és just i el que ens correspon”, ha conclòs l’alcaldessa.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.