Marco explora noves vies per a l’intercanvi comercial amb Dâmboviţa

Camera1L’alcaldessa de Castelló manté una trobada amb empreses de la Cambra de Comerç regional en Târgovişte

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha mantingut una trobada de treball amb empreses adscrites a la Cambra de Comerç, Indústria i Agricultura de la regió de Dâmboviţa, amb seu en Târgovişte, amb l’objectiu d’explorar nova vies per a l’intercanvi comercial entre ambdues ciutats. Indústria i comerç han centrat gran part de la reunió, en les quals s’han assegut les bases per a incrementar el comerç exterior, per les dues bandes, “perquè la relació de germanor entre els dos pobles i els dos ajuntaments es trasllade també a l’espai econòmic”, ha afirmat.

Marco ha sigut rebuda en la seu de la Càmera pel president, Gelu Rusescu, a qui va expressar l’interès de l’Ajuntament de Castelló per ajudar a reprendre i enfortir les relacions econòmic-comercials entre els dos països. El sector ceràmic, de tanta importància estratègica per a l’economia de Castelló ha experimentat una tendència a l’alça. En 2010, Romania importava 49.000 tones de taulell des del port de Castelló, mentre que en 2017 la dada era de quasi 107.000, amb el que es consolida com a sisè país en el rànquing comercial del paviment i revestiment ceràmic per aquesta via.

Des de la Càmera de Dâmboviţa se ha realitzat a la delegació castellonenca una panoràmica del moment econòmic actual i s’ha informat sobre els sectors més dinàmics, a fi d’examinar els interessos comuns. La Càmera representa a 15.000 empreses i 12.500 autònoms. Vuit-centes empreses regionals tenen capital estranger. Tant Rusescu com Marco han expressat la seua voluntat de mantenir un contacte viu en dates pròximes per a fomentar l’intercanvi comercial. Romania va aconseguir en 2017 el major creixement de tota la Unió Europea, un 5,7 %, segons dades d’Eurostat, en línia amb l’alça econòmic dels últims quatre anys.  

Amparo Marco ha sol·licitat a la representació empresarial de Dâmboviţa que definisca els seus àmbits d’interès econòmics de cara a signar una aliança comercial a curt i mig terminis. La Càmera regional realitzarà una enquesta entre els seus associats en les pròximes setmanes i elaborarà i remetrà un informe a l’Alcaldia perquè Marco el canalitze cap a la Cambra de Comerç de Castelló. “Hi ha bones vibracions perquè el contacte fructifique i siga profitós per a les dues parts”, ha expressat l’alcaldessa.

La implantació de noves empreses està dinamitzant la vida econòmica i activa el consum familiar. Una gran empresa del sector dels electrodomèstics, de capital turc, està construint una planta de producció en Târgovişte que preveu incorporar a 5.000 treballadors en els pròxims mesos. La generació d’ocupació desencadenarà un efecte dinamitzador que tindrà conseqüències directes i indirectes en l’economia local. Altres sectors puixants estan relacionats amb l’acer i la fusta.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.