Marco i Puig visiten els projectes realitzats per estudiants d’arquitectura de la UPV per a millorar i integrar el barri Crèmor

28-maquetas2
image-437248
L’alcaldessa destaca la importància d’involucrar a la universitat en el desenvolupament i la vertebració del territori

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, van visitar ahir els projectes elaborats per un centenar d’estudiants de l’Escola d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de València (ETSA-UPV) per a desenvolupar una connexió urbana d’alta qualitat entre el barri Crèmor i el seu entorn amb la resta de la ciutat.
Els alumnes del Taller 1 del Departament de Projectes Arquitectònics de la UPV estan desenvolupant durant tot el curs un treball de diagnòstic, anàlisi i proposta per a millorar el barri de Crèmor i la seua integració amb la ciutat, aconseguir la recuperació paisatgística i mediambiental del llit del riu Sec i resoldre els conflictes que es deriven del seu encaix en la ciutat construïda, amb l’objectiu de propiciar un model de desenvolupament més sostenible i adaptat als actuals estàndards de qualitat de vida.
Marco i Puig han recorregut l’exposició de maquetes i plànols acompanyats del rector de la Universitat Politècnica de València, Francisco Mora; el coordinador d’Urbanisme de l’Ajuntament de Castelló, Fernando Calduch; els professors responsables d’aquest taller d’arquitectura i el president del Col·legi d’Arquitectes de Castelló, Jaime Prior. Tant la primera edil com el president de la GVA han lloat la qualitat dels treballs realitzats pels estudiants d’arquitectura i han posat l’accent en la importància d’involucrar a la universitat en el desenvolupament del territori, i, en aquest cas concret, de la ciutat de Castelló.
L’alcaldessa ha explicat que aquest “projecte encaixa amb el micro urbanisme que es pretén impulsar des del Govern municipal per a millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes” i ha detallat que el nou Pla General vol redefinir aquesta zona “com una connexió urbana d’alta qualitat entre el casc de la ciutat i la zona universitària cobrant especial importància la presència del riu Sec i les seues riberes”. En aquest sentit Marque ha indicat que “volem que el llit del riu no siga un element separador sinó vertebrador del territori, que puga actuar com a element natural i paisatgístic integrant de la infraestructura verda”.
Per a finalitzar, la primera edil ha explicat que l’Ajuntament de Castelló, a través de la regidoria d’Ordenació del Territori que dirigeix Rafa Simó, està col·laborant amb la ETSA-UPV en el desenvolupament de tot el taller “amb la finalitat de que s’aconseguisquen aconseguir els objectius del curs que finalitzarà amb una exposició dels treballs en la nostra ciutat”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.