Marco obri les portes de l’Ajuntament a la Plataforma contra la Corrupció per a promoure una gestió pública des de l’ètica

24-05-2017 plataforma contra la corrupcióL’alcaldessa de Castelló rep a representants de l’associació i els demana que siguen “l’ull de la societat”

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha recalcat avui “la voluntat política d’eradicar la corrupció de les institucions, que tant dany ha fet a la credibilitat d’allò públic i, en definitiva, de la democràcia”. Així s’ha expressat, després de rebre en l’Ajuntament a representants de la Plataforma Ciudatana per la Justícia i contra la Corrupció, als quals ha obert la porta de la institució per a prestar-los tota la col·laboració que necessiten en la seua labor de conscienciació i lluita contra la indignitat de la política.

“Les administracions públiques tenen molts reptes als quals fer front per a millorar el benestar de la ciutadania, i un d’ells és el de garantir l’ètica i la dignitat en la gestió dels diners públics”, ha indicat Marco. “Cada cèntim d’euro ha de destinar-se a millorar la qualitat de vida de les persones i si algú ho roba o ho balafia està corrompent el sistema i aprofitant-se dels recursos de totes i de tots”, ha afegit.

Marco ha animat a la recentment constituïda plataforma al fet que es convertisca en “l’ull de la societat”. “La defensa del públic és una responsabilitat individual, de cadascun de nosaltres i de nosaltres, però també ho és de la societat civil en el seu conjunt”, ha destacat l’alcaldessa, qui ha felicitat als representants de la plataforma. A la reunió han acudit el president, Pedro Gozalbo, i el portaveu, Carlos Laguna.

“La ciutadania està exigint-nos una nova forma de fer política basada en l’exemplaritat, la transparència i la rendició de comptes. Hem de ser sensibles i respectuosos amb aqueixa exigència i establir els mecanismes necessaris en les institucions perquè no hi haja ni una ombra de sospita sobre les persones que gestionen els diners públics”, ha apuntat.

La Plataforma Ciutadana per la Justícia i contra la Corrupció va ser registrada en la Generalitat Valenciana el 5 d’abril, per a mobilitzar a la societat civil contra la xacra de la corrupció. L’organisme es declara independent i absolutament desvinculat dels partits polítics. L’única via de finançament de la seua activitat és la procedent de les quotes dels seus associats. En el seu primer acte públic va congregar a dos centenars de ciutadans per a llegir un manifest amb els principis de l’associació i ara tracten d’implicar a les institucions i la ciutadania en general en la defensa de l’ètica política.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.