Marco reclama al ministre de Foment la liberalització de l’AP-7 mentre s’executen les obres en l’autovia

16-10-2016-carta-a-fomento
image-428193
L’alcaldessa denuncia que les obres impulsades per Foment, tant en el transport ferroviari com de carretera, “estan aïllant a Castelló”

 L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha enviat una carta al ministre de Foment en funcions, Rafael Catalá, en la qual sol·licita que s’agiliten al màxim les obres de renovació de l’autovia A-7 i s’establisquen mesures correctores per a tractar de pal·liar les deficiències en la comunicació entre la capital de la Plana i València. En concret, Marco demana a Foment “la liberalització de l’autopista AP-7 entre els trams afectats fins que finalitzen les obres, previstes al març de 2017” i li recorda al ministre que “la ciutat de Castelló manté una reivindicació històrica, en aquest sentit, per la gratuïtat de l’autopista de peatge, i, en aquests moments seria una compensació justa, que esperem siga adoptada pel Govern d’Espanya en el termini més breu possible”.

 La primera edil explica en la missiva que “la ciutat de Castelló està patint en els últims temps un preocupant aïllament en l’àmbit de les comunicacions causat per les obres d’infraestructures impulsades pel Govern d’Espanya a través del Ministeri de Foment”. En primer lloc, per la reducció de la freqüència dels trens de rodalies que connecten Castelló amb València, que ha alterat el trànsit quotidià dels milers d’usuaris i usuàries que realitzen el trajecte entre ambdues ciutats. “Un perjudici que es quantifica en l’econòmic en més d’un milió d’euros al mes, però que té més conseqüències negatives en l’àmbit personal i professional, amb una notòria pèrdua en la qualitat de vida de les persones que tenen la necessitat d’utilitzar diàriament el servei ferroviari”, ha indicat Marco. “Per açò confiem que el servei ferroviari recupere la normalitat prèvia a l’inici de les obres del tercer fil, després del compromís de normalitzar el tràfic a partir del 12 de novembre. Esperem i desitgem que siga una vertadera realitat i no es frustren, una vegada més, les expectatives de la ciutadania”, ha afegit.

En segon lloc, a tots els problemes patits en els trens de rodalies, se sumen ara les obres de renovació de l’autovia A-7, “que estan suposant un nou inconvenient per a les persones que es desplacen diàriament entre Castelló i València, i viceversa. Les restriccions del tràfic causen un col·lapse de les comunicacions per aquesta via, que s’uneix als ja referits problemes ferroviaris”, ha explicat l’alcaldessa.

Per tot açò, Marco sol·licita una actuació urgent de Foment que acabe amb “l’aïllament al que estan sotmetent a Castelló”. En aquest sentit, la primera edil ha reiterat que el Govern Municipal adoptarà totes les mesures que siguen necessàries “en defensa dels interessos de la ciutat” perquè “Castelló no es mereix més, però tampoc menys, que un altre municipi de la Comunitat Valenciana ni d’Espanya” ha conclòs l’alcaldessa, Amparo Marco.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.