Mercavalència obté d’AENOR el certificat de Benestar Animal i manté la certificació d’escorxador ecològic

15 ESTABLOS VACUNO Carlos Galiana, president de l’empresa: “es el resultat de l’esforç i el compre-miso de la plantilla de Mercavalència”

L’escorxador de Mercavalència ha obtingut el certificat de Benestar animal AENOR Conform que acredita que compleix amb els requisits del model AENOR de Benestar Animal, desenvolupat al costat de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i basat en el referencial europeu Welfare Quality ®, el principal referent europeu en matèria de benestar animal.

El president de Mercavalència, Carlos Galiana ha manifestat que “la obtenció d’esta certificació respon a la política de qualitat assumida per Mercavalència i el seu compromís amb la millora contínua.”  Segons Raquel Blasco, directora de qualitat de Mercavalència, “hem adquirit el compromís de superar de manera voluntària els requisits que marca la legislació en matèria de qualitat i benestar animal, seguirem treballant en este sentit per a mantindre les nostres instal·lacions com a escorxador de referencia”

 AENOR va realitzar en les instal·lacions una exhaustiva auditoria mitjançant l’avaluació de quatre principis: bona alimentació, bon allotjament, bon estat de salut i comportament apropiat per a les necessitats de l’espècie. Estes estan agrupats en dotze criteris que van des de l’absència de dolor pel maneig, lesions o malalties; fins a garantir els moviments o un adequat comportament dels animals, entre uns altres.

Així mateix, l’escorxador de Mercavalència ha superat l’auditoria per al manteniment de la certificació d’escorxador ecològic. Dins de la política de qualitat assumida per l’empresa es troba el compromís d’obtindre però també de mantindre les certificacions aconseguides.

Carlos Galiana ha volgut mostrar el seu agraïment a la plantilla de l’empresa “estos assoliments s’aconsegueixen gràcies a l’esforç, la il·lusió, la professionalitat i el compromís de les persones que fan possible Mercavaléncia, saben que  la seua responsabilitat és cap a la ciutadania i la seua alimentació, la qualitat i la seguretat alimentària són per tant fonamentals”

 

Esta certificació, la més important i estricta que existix en el nostre país, demostra la preocupació de l’empresa per la cura dels animals, expressant un compromís a llarg termini amb les bones pràctiques ramaderes, en sintonia amb els actuals valors de la societat i les preferències dels consumidors. A més, té una correlació directa amb la qualitat del producte alimentari, ja que els productes provenients d’animals amb un millor benestar ofereixen una major qualitat i millors rendiments. A açò se suma el fet d’haver superat, voluntàriament, l’examen d’AENOR, entitat en la qual tots confien pel seu rigor, serietat i independencia.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.