Més de  15 empreses es comprometen amb la reinserció laboral de les persones de +55 anys

La taxa de desocupació ha abaixat en este sector en els últims 3 anys

 

0921 JGL (2)

 

Més de  15 empreses manifesten el seu compromís pel foment de la reinserció laboral de les persones majors de 55 anys. D’esta manera, empreses col·laboradores de la Agència d’Ocupació València Activa, com ara Ilunion, Randalsa, De Uitlener, Catedier, Asistenzia, Asetra Balnerario & Spa, Grup Nudisco, Gran Parament, Llibreria Soriano, Siscopel, Prou bé, Dolce far niente, In Bocca al Lupo, Taurus, o Amelia Delhom incorporaran en les seues plantilles a treballadors i treballadores majors de 55 anys, donant oportunitats als col·lectius més vulnerables, com este.

 

La responsable de l’àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha destacat que «des del consistori es considera indispensable la col·laboració del sector privat en una qüestió tan sensible, perquè, tal com venim fent, s’ha demostrat que la col·laboració público-privada és de vital importància en accions tan necessàries».

 

A pesar que l’evolució general de la taxa d’atur en els últims 3 anys és favorable, atés que ha abaixat en 8 punts (de 18 % a 10,4 %), passant de 10.000 persones desocupades majors de 55 anys a 7.900, convé destacar que la taxa de desocupació entre les persones que es troben en esta franja d’edat és la que registra una menor variació respecte a altres grups d’edat, «d’ací la importància d’implantar mesures concretes que afavorisquen l’ocupabilitat d’este grup»

 

Les persones majors de 55 anys tenen especials dificultats per a trobar un treball que els permeta completar els anys necessaris de cotització per a aconseguir una pensió digna, sent obligació de l’Administració intentar posar solució a esta qüestió implementant programes específics, com Oportunitats +55.

 

Gómez ha insistit que «València Activa compta amb plans d’ocupació per a fomentar la inserció directa i l’ocupabilitat dels col·lectius amb més dificultats, reconeixent les seues necessitats i activant plans i serveis concorde a estes».

 

OPORTUNITATS +55: UN PLA D’OCUPACIÓ «PIONERA»

 

Així doncs, este compromís de les empreses col·laboradores de la Agència d’Ocupació València Activa «se suma a la bateria de mesures que s’estan realitzant des de València Activa amb el pla d’ocupació municipal Oportunitats +55, un nou programa, amb pressupost exclusivament municipal, que ascendix a 1.600.439,98€, dirigit a persones desocupades de la ciutat de València majors de 55 anys».

 

Amb este programa, 80 persones d’este perfil tindran l’oportunitat de treballar en dependències municipals durant 9 mesos, entre octubre de 2018 i juny de 2019, i s’activaran 500 places en cursos de formació.

 

Este programa té un triple objectiu: reinserir les persones majors de 55 anys en el mercat laboral; contribuir al fet que accedisquen a unes pensions dignes i visibilitzar el problema que té este col·lectiu a l’hora d’accedir a una ocupació.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.