#MésverdBenicalap convoca el veïnat perquè participe en la validació del disseny del bosquet i el corredor verd del projecte Growgreen

Es tracta de dues de les cinc accions pilot que contempla la iniciativa europea

 

 

1022 LAS NAVES Cartell GrowGreen«Dissenyem els projectes per fer més verd el barri Ciutat Fallera» és el títol d’est segon taller col·laboratiu, que se celebrarà el pròxim dimecres i que busca de nou els suggeriments, reivindicacions i opinions dels veïns i veïnes per executar les accions pilots contemplades al projecte europeu GrowGreen.  Este procés de participació forma part del projecte que pretén implementar allò que s’anomena «solucions basades en la naturalesa» en Benicalap, és a dir, actuacions verdes que milloren l’espai públic del barri.

 

 

El pròxim dimecres 23 d’octubre a les 18:30h i a la Nau del Gremi de l’Artista Faller de Benicalap, els veïns i veïnes de Benicalap tornaran a donar-se cita per participar en #MésVerdBenicalap, el proceso col·laboratiu de disseny de les accions pilot contemplades en el projecte europeu GrowGreen, el qual està desenvolupant-se al barri i que executarà accions relacionades amb els desafiaments del canvi climàtic i la sostenibilitat.

 

En concret, el veïnat podrà opinar i validar les propostes d’execució d’un bosquet sostenible i d’un corredor verd al barri, ambdues accions pilot contemplades al projecte GrowGreen. La creació del bosquet compensarà les emissions de CO2. Serà una nova zona arbrada on la gestió de l’aigua i l’energia es realitzarà amb criteris de màxima sostenibilitat, el nou mobiliari estarà fet amb materials orgànics, reciclats i certificats, i crearà connexió amb altres zones verdes del veïnat, així com fomentarà hàbitats per a la fauna local. A més, dins del bosc hi haurà un sistema de drenatge sostenible, és a dir un dipòsit o estany que arreplegarà l’aigua de pluja i la retornarà més lentament. Al taller es validarà els usos socials que inclourà el bosquet així com el seu disseny, qüestions que responen al procés de participació dut a terme fins la data.

 

El corredor verd, per la seua banda, serà una sèrie de zones verdes per als vianants i jardins que connecten altres àrees verdes del barri. L’objectiu és millorar l’espai públic amb una perspectiva ecològica. Igualment al taller es contrastarà la proposta de localització del corredor i les propostes de disseny per a cadascun dels carrers per on es passarà.

 

Totes aquelles persones interessades en participar i informar-se sobre el projecte GrowGreen i el seu procés de participació -dirigit per Paisaje Transversal-, poden accedir a la web interactiva www.mesverdbenicalap.eu. La creació d’esta web se suma a totes les activitats participatives que estan desenvolupant-se en estos moments i que s’adrecen al veïnat del barri i a diferents col·lectius (per edat, gènere, tallers escolars…) amb l’objectiu de recaptar les seues opinions i fer-los partíceps del projecte.

 

GROWGREEN

 

GrowGreen és un projecte europeu, finançat per H2020, del què forma part València junt amb altres tres ciutats: Manchester (Regne Unit), Breslau (Polònia) i Bujan (Xina). Té una duració de 5 anys i injecta una inversió de 3,8 milions d’euros al barri de Benicalap. En el projecte participen l’Ajuntament de València, Las Naves i la Universitat Politècnica de València. Junt amb elles treballen entitats especialitzades en innovació urbana participativa i en urbanisme bioclimàtic: Paisaje Transversal, Bipolaire i Tecnalia.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.