Mobilitat estudia com millorar la senyalització de pàrquings per a facilitar l’accés al centre

Reunió Mobilitat
image-412627

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, impulsa aquesta iniciativa demandada pels comerciants

La Regidoria de Mobilitat estudia com millorar la senyalització per a accedir a les zones d’aparcament pròximes al centre urbà amb l’objectiu de facilitar l’accessibilitat a la principal zona comercial de la ciutat. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha mantingut una reunió amb el regidor de Mobilitat, Rafa Simó, i el responsable tècnic de l’àrea, Iván Martínez, per a atendre una de les peticions realitzades per l’associació Castelló Espai Comercial.

Marco ha reiterat el suport del Govern municipal al comerç de proximitat “per la seua capacitat de generar ocupació, de generar riquesa i dinamitzar els barris”. L’alcaldessa ha sol·licitat a l’àrea de Mobilitat que elabore un mapa amb les rutes d’accés als aparcaments, que s’estudie la senyalització existent i que s’analitze com millorar-la “perquè els qui ens visiten tinguen més facilitat a l’hora d’accedir a la zona de major densitat comercial i on també es concentren serveis administratius i alguns dels recursos culturals més importants de la ciutat”.

A més, la millora de la senyalització també persegueix “evitar desplaçaments innecessaris pel centre urbà, on se situa la major part de les zones *peatonalizadas de la ciutat, i aconseguir així una menor saturació del tràfic”, en paraules de l’alcaldessa. Marque també ha recordat l’existència de pàrquings dissuasoris, com el situat en l’antic recinte de mercats. “Mobilitat ha consolidat aquest espai com a zona d’aparcament gratuït, amb la senyalització de les places, un àrea que ofereix la possibilitat de desplaçar-se fins al centre en TRAM o a peu posat que està a menys de deu minuts de distància caminant”, ha destacat Marco.

Unes altres de les demandes que s’han atès des d’Alcaldia es refereix a les gestions realitzades entre les empreses concessionàries de l’explotació d’aparcaments per a establir tarifes que afavorisquen l’ús d’aquests pàrquings i facilitar així les compres en el centre. Algunes d’aquestes empreses ja han començat a aplicar algunes bonificacions. L’Ajuntament de Castelló també estudiarà la incorporació de bonificacions en la renovació dels contractes de concessió administrativa de pàrquings subterranis, com el cas del de la plaça Santa Clara.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.