Morella, preparada per acollir els refugiats de Síria

solidaritatmorellasiris2015Morella celebra un nou Consell de la Solidaritat per a preparar l’arribada de refugiats i exigeix ​​que aquesta s’accelere. La localitat està integrada a la xarxa d’acollida de refugiats, té habilitats llocs per a l’acollida i buscarà voluntaris per facilitar l’adaptació

El Consell de la Solidaritat de Morella s’ha tornat a reunir per abordar la situació dels refugiats de Síria. En una trobada marcada per una alta participació, els membres d’aquest organisme han preparat iniciatives a dur a terme per acollir els refugiats i han exigit a les autoritats competents que acceleren aquesta.

La regidora de solidaritat, Malú Blasco, assenyala que “Morella està preparada per acollir els refugiats i la reunió va ser molt positiva perquè va servir per tractar l’arribada d’aquestes persones i per veure quines accions es poden dur a terme”. Cal assenyalar que la localitat està integrada a la xarxa de ciutats d’acollida de refugiats i ja s’han buscat dues cases de turisme rural per destinar-les a aquest efecte, a més d’altres espais. Una vegada que apleguen aquestes persones, també es buscaran voluntaris per facilitar la seva vida en aquesta zona. Blasco afegeix que “Morella ha d’estar al costat d’aquelles persones que ho necessiten i des d’ací anem a posar el nostre granet de sorra per ajudar els refugiats”. A més, afegia que “el Consell de la Solidaritat ja porta anys realitzant diferents activitats per conscienciar de la problemàtica que existia a Síria”. Finalment, la regidora indica que “Morella és solidària i ho ha demostrat sempre bolcant-se amb les persones que més ho necessiten. Ara, volem veure, d’una vegada per totes, una Europa solidària i uns governs que acceleren la trobada de solucions, perquè es tracte a aquestes persones que fugen de les guerres dels seus països com realment es mereixen”.

El Consell de la Solidaritat va destacar per una gran participació i es van posar en comú totes les idees i iniciatives per dur a terme aquest acolliment. Cal recordar que aquest organisme municipal està format per representants municipals i per membres de les ONGs locals.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.