Mulet: “Amb les mesures per limitar l’activitat dels senadors, donem per finalitzada la cortesia parlamentària”

MuletLa coalició recorda que “no ens poden demanar que justifiquem els motius pels quals sol·licitem una determinada informació i que ho jutge subjectivament la majoria del PP“. Considera inacceptable l’escàndol del senador Agramunt

 Madrid, El senador territorial de Compromís i actual portaveu del Grup Mixt, Carles Mulet, ha assenyalat aquest matí al Senat que la coalició donarà per acabada la cortesia parlamentària i deixarà d’aprovar declaracions institucionals com a conseqüència de la vulneració dels drets dels senadors fruit dels nous condicionaments imposats per la Mesa a l’activitat dels senadors, en concret al que fa a les preguntes i sol·licituds d’informació.

 Mulet ha recordat que “el temps del què disposem els grups del Mixt per realitzar intervencions és de per si molt reduït, de vegades de menys d’un minut. El que no podem permetre és que la majoria irreal del PP, subjectivament i de forma arbitrària, determine si els documents que sol·licitem a ajuntaments i altres administracions estan justificats o no, ja que els utilitzem en les nostres iniciatives” i ha advertit que “si prossegueixen amb aquesta dinàmica de frenar la nostra activitat donarem per finalitzada la cortesia parlamentària que fins ara ha demostrat Compromís“.

 Aquesta mesura anunciada per Mulet suposarà, com ha relatat, que la coalició bloquege les comissions a les quals no assisteixen els membres del Govern i on fins ara posposava les preguntes orals reconvertides pendents per facilitar l’activitat de les comissions (de no ser així es paralitzarien), o el fet que la coalició aprove declaracions institucionals que no siguen estrictament necessàries i altres mesures d’aquest estil. “Veiem com la dinàmica per part del president i vicepresident, investigats en casos de suposada corrupció, és de deixar que els seus senadors actuen com hooligans quan intervenim, ens insulten, ens treuen la paraula perquè no els agrada el que diem i ara intenten frenar als que venim a treballar pel nostre poble“, ha indicat.

 D’altra banda Mulet ha titllat d'”inacceptable” que el PP eludisca analitzar un informe públic sobre el senador Pedro Agramunt (PP) i les seues activitats i tracte de minimitzar els efectes de l’escàndol del senador popular valencià, a qui la PACE ha demanat la seua dimissió encara que seguisca sent-ne membre “de manera vergonyosa” d’aquest organisme.

 Mulet ha explicat que “ja el 2017 demanàvem explicacions per les seues activitats i veiem com el Govern contestava a les nostres preguntes sobre les seues activitats a l’Azerbaidjan o Síria de forma evasiva i difusa, sense prendre mesures. Ens temem que puga acabar en el Grup Mixt i que el mantinguen fins que no hi haja més remei per evitar que tire de la manta“.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.