Mulet: “Ara entenem perquè amagaven la sanció al tuiter que va atacar al conseller Marzà des de Renfe”

mulet alacant
L’expedient conclou amb una vergonyosa sanció d’un dia de sou i feina per insultar des de twiter a un càrrec electe triat democràticament, una falta qualificada com a greu per la pròpia companyia

Renfe ha sancionat amb un dia de sou i feina al treballador que va atacar la ideologia i actuació del conseller de Cultura i Educació, Vicent Marzà, des del perfil twitter d’aquesta companyia. La coalició va exigir identificar i prendre mesures sancionadores després de constatar els usuaris com el perfil a twitter de Rodalies València insultava i menyspreava al conseller de Cultura i Educació, Vicent Marzà. El tuit va ser realitzat un 22 de febrer en hores d’oficina des d’un compte que ha de servir per informar els ciutadans de les incidències o millores en el servei, “però que per contra es va utilitzar políticament des d’una institució com Renfe per atacar un representant polític democràticament elegit, saltant-se a la torera les normes del perfil, fent ús d’un hooliganisme polític inacceptable”, ha assenyalat Carles Mulet.

El Govern no ha donat a conèixer a la coalició el resultat de l’expedient sancionador, que es va tancar al mes d’abril, fins a mitjans de juliol. “Ara entenem el perquè”, ha retret el representant territorial de la coalició, que ha titllat d'”inadmissible” una sanció tan ridícula que ha estat ocultada gairebé durant cinc mesos i no s’ha donat a conèixer fins que els senadors de Compromís farts de tantes evasives han sol·licitat dues peticions d’informe sobre aquesta qüestió per la via oficial. Les respostes del Govern, fins a aquesta mateixa semana, “han estat desinformatives” tot i la claredat de les preguntes de la coalició i de només tres línies, “el que deixa clara la seua transparència i la independència dels responsables d’informar i respectar els drets dels senadors i diputats que utilitzen -aquestos sí- les vies adequades en l’acció política, no com el tuiter”.

Per al senador valencià i portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, “els operadors comercials especialitzats han de ser apartats del perfil oficial de twitter de Renfe si no saben contindre el seu mamporrerisme. La companyia ha quedat molt retratada amb una sanció tan minimalista per sortir al pas en un expedient que queda clar, no volia ni obrir”. També s’eludeixen les actuacions preventives adoptades per assegurar que des del compte oficial no es produiran atacs cap a un càrrec o representant polític o que es faça servir amb objectius aliens al seu objecte, o si l’autor del tuit, a més de demanar disculpes a Renfe, ho ha fet també amb el conseller valencià de Cultura i Educació.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.