Nomdedéu: ‘La Comunitat Valenciana lidera la reducció de l’atur d’octubre’

Madrid.27/04/2012.NO UTILIZAR SIN PERMISO DE FOTOGRAFIA.Oficina del Inem en Delicias,parados hacen cola antes de que abran la oficina.Foto Javier Barbancho.

Madrid.27/04/2012.NO UTILIZAR SIN PERMISO DE FOTOGRAFIA.Oficina del Inem en Delicias,parados hacen cola antes de que abran la oficina.Foto Javier Barbancho.

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha destacat que “la Comunitat Valenciana ha liderat aquest mes d’octubre la reducció de l’atur”. Nomdedéu, qui ha mostrat la satisfacció del Consell pel comportament de l’economia valenciana, ha subratllat que les dades fetes públics avalen que “la Comunitat es recupera a millor ritme que la mitjana nacional i que s’està treballant en la línia correcta”.

Així, segons les dades del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, a la Comunitat Valenciana es va reduir l’atur en el mes d’octubre en 6.875 persones, la qual cosa suposa un 1,57% menys, mentre a Espanya va pujar en 44.685 persones respecte al mes anterior (+1,2%).

El secretari autonòmic ha ressaltat que el descens més intens s’ha produït entre els joves (-2,79%) i ha recordat el programa AvalemJoves, dissenyat pel Consell per a lluitar contra la desocupació juvenil.

“Són xifres -ha assenyalat Nomdedéu- que indiquen que aquest Consell està treballant correctament, proporcionant estabilitat i les condicions necessàries per a la generació i el manteniment de llocs de treball”.

No obstant açò, el secretari autonòmic ha reconegut que queda “molt treball per fer”. Així, ha detallat com el descens de l’atur segueix sent majoritàriament masculí amb un descens de -2,45% enfront d’un descens de 0,90% en les dones i la proporció de contractes indefinits sobre el total de contractes se situa en “unicament en el 9,4%”.

En aquest sentit, ha reclamat al Govern que previsiblement conforme Rajoy que es “pose a treballar ja amb els agents socials i econòmics per a consensuar una reforma laboral que genere més estabilitat al mercat de treball”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.