Obri la nova i reformada plaça de el Greco

Pilar Soriano: “El centre històric de Benifaraig ja és per a les persones”

Després de les obres impulsades per la Regidoria de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de València, obri a la ciutadania com a un nou parc amb una zona de jocs infantils i zones verdes la renovada plaça del Greco de Benifaraig. Es tracta d’una plaça que conforma el centre històric d’este poble de València, i que fins ara era una rotonda.

1013 Benifaraig (4) 1013 Benifaraig (6)

Així ho ha donat a conèixer este matí la regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano. En esta plaça s’ubica l’església de Santa Maria Magdalena i l’edifici de l’alcaldia de Benifaraig. Les obres ja han finalitzat i, ara, la font principal de la plaça -que abans estava situada a manera de rotonda per als cotxes-  queda integrada en el jardí, dins de la part de vianants, guanyant en protagonisme i sent més accessible per als veïns i veïnes.

 “La remodelació que hem impulsat canvia el concepte un poc antiquat d’una rotonda exclusivament concebuda per trànsit rodat a un espai per a la trobada de la ciutadania i amb jocs infantils i zona de jardí. Estem segurs que ara s’incrementarà la presència de persones a la plaça, que podran gaudir d’este nou espai central de Benifaraig. Es tracta de fer una actuació més d’acord amb les noves tendències urbanístiques”, ha declarat la regidora Soriano.

Les obres han estat realitzades per Pavasal i han permès posar en valor un nucli suburbà històric de considerable rellevància. L’església de Santa Maria Magdalena és del segle XVII. Al seu torn, el rellotge de sol del campanar compta amb una inscripció que el data en 1852.

 

UNA FESTA EL DARRER CAP DE SETMANA D’OCTUBRE

 

Així mateix, Soriano ha explicat que l’alcaldia de Benifaraig realitzarà una festa per celebrar esta nova dotació per a Benifaraig el darrer cap de setmana d’octubre. Serà oberta a tota la ciutadania, ja que este projecte va ser aprovat en la iniciativa del Govern de la Nau dels Pressupostos Participatius, per part dels veïns i veïnes de la localitat.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.